Zelden was een introductie zo iconisch als die van de iPhone in 2007. Nog altijd zijn er dagelijks Apple-apostelen die de legendarische productpresentatie bekijken. Wat ons betreft is de lancering van de Tesla Cybertruck minimaal net zo bijzonder. Het bizarre design en het onbreekbare glas (dat bij de demonstratie brak) staan nog in ons geheugen gegrift.

Uiteindelijk duurde het eventjes voordat Tesla de ontwikkeling en productie op orde had. In de tussentijd hadden andere merken de elektrische pick-up al in de showroom staan. Gelukkig is de auto begin dit jaar op de (Amerikaanse ) markt gekomen, waardoor de Tesla-fans eindelijk in deze bizarre creatie kunnen rijden. Het lukt alleen niet zo goed, want de verkoopcijfers vallen nogal tegen.

Tesla: Tesla te duur

Nu moeten we bij Tesla altijd eventjes kijken of het een beschikbaarheidsdingetje is, maar het gaat hier om een auto die in de Verenigde Staten gebouwd en verkocht wordt. Er is dus geen boot met Cybertrucks die aankomt. Elon Musk heeft het antwoord op de vraag ‘waarom verkoopt de Cybertruck zo matig?’ Volgens hem is de Cybertruck (veel) te duur. Hij heeft een punt, want de vanafprijs is zo’n 80.000 dollar.

TopGear Magazine 223 inhoud: Tesla Cybertruck

Dat laat de Tesla-CEO weten op Twitter dat Elon Musk halsstarrig X blijft noemen. Aangezien het social media-platform van hem is, komt hij ermee weg. In een reactie van iemand die zich afvraagt waarom de Cybertruck is Elon verrassend helder in zijn beantwoording. Volgens Musk is het een geweldige pick-up, maar moeten ze de Cybertruck de komende jaren goedkoper maken.

Op welke manier ze dat willen gaan bereiken, is niet bekend. Nu is het wel een specialiteit om tegen een lage prijs enorm veel auto’s te bouwen. Kijk maar naar de Model 3 en Model Y. Betreft de verkoopcijfers van de Cybertruck: in het eerste kwartaal dit jaar zijn er 2.803 verkocht en 8.755 in het tweede kwartaal. Dat gaat al de goede kant op. Het doel is uiteindelijk 250.000 stuks per jaar te gaan bouwen.

Reacties

  • Observer heeft op 8 augustus 2024 geschreven:

    Het is bovenal een ontzettend slecht ontwerp. Een onpraktische pick-up, een inefficiënte EV en te onveilig om in de EU de weg op te mogen.

    Tel daarbij op de productie- en kwaliteitsproblemen (roest!) en je snapt dat mensen dit niet willen. Na X weer een miljardenverslindend ego project van Musk.

    • Charlie Brown heeft op 8 augustus 2024 geschreven:

      Vind je dat laatste gek? Musk laat zich de laatste tijd vooral zien als een rechtsextremistische antisemitische vriend van Putin en als je daar zijn vermeende drugsproblemen bij voegt dan weet je dat het verkeerd gaat als zo’n iemand alle macht binnen een bedrijf heeft…

      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)