Het voordeel van rijk zijn, is dat je kunt kopen wat je wil. Dat geldt dan meteen voor veel vermogende mensen. Ergo: uiteindelijk sta je allemaal in dezelfde rij in de supermarkt in Monaco en geparkeerd naast dezelfde Aston Martin of Ferrari.

Gelukkig weten de automerken dat er ook gradaties zijn qua rijk zijn en dat mensen soms heel erg ver gaan om maar een auto te hebben die echt exclusief is. In het geval van de Pininfarina B95 kan het niet beter. Daar gaan de Italianen er maar eentje van bouwen en dan is het schluss.

Pininfarina B95 Bruce Wayne

De Pininfarina B95 Bruce Wayne is geïnspireerd op, eh, Bruce Wayne. Vandaar dat je ‘m ook kunt zien met een Tumbler op de achtergrond. Het is de eerste van de vier hypercars die ze gaan maken van de Batman-serie. Nu vragen wij ons heel erg af welk aspect heel erg ‘Batman’ is, maar dat maakt ons niet uit. Ook al was de auto gebaseerd op de Luizenmoeder of Tommie van Sesamstraat, vinden wij het prima. Kijk eens hoe prachtig de Pininfarina B95 is.

Techniek Pininfarina B95 Bruce Wayne

Nu kun je dat ook wel aan Pininfarina overlaten. Jarenlang was dit Italiaanse designhuis de huisdesigner van Ferrari, tegenwoordig ontwerpt het merk uit Maranello zijn eigen auto’s. Dat betekent dus dat Pininfarina tijd over heeft. De auto is gebaseerd op de Rimac Nevera en maakt gebruik van diens extreem krachtige aandrijflijn, namelijk 475 pk per aangedreven wiel. Dat is een hoop vermogen, want de auto heeft vierwielaandrijving. Dat is dus 1.900 pk in totaal en een accupakket van 120 kWh.

Pininfarina B95 Bruce Wayne

De Pininfarina B95 maakt zijn debuut tijdens de Monterey Car Week, net als andere dure auto’s die je deze week op TopGear voorbij ziet komen. Mocht je interesse hebben, Pininfarina vraagt er 4.900.000 euro voor. Zoals gezegd, er wordt er slechts één exemplaar van de Pininfarina B95 gebouwd, dus je met exclusiever dan alle andere rijke mensen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear