Dat een witte auto koeler blijft dan een zwarte, dat weet je al lang. Vandaar dat jouw huurauto in het zuiden van Europa vaak ook wit is. Maar hierboven zie je twee witte auto’s, maar eentje daarvan wordt slechts 33,2 graden in de volle zon, terwijl de andere de 44 graden aantikt. We verklappen vast dat de titel een strikvraag is, want je kunt niet zien wat het verschil is tussen de twee auto’s. Een van de twee Leafs is namelijk voorzien van een experimentele lak die hitte weerkaatst.

De verloren zoon van de stemacteur bij How It’s Made legt in de video hieronder uit dat er twee dingen zijn toegevoegd aan de lak. De eerste toevoeging reflecteert zonlicht (het nabij-infraroodlicht om specifieker te zijn) en de tweede maakt elektromagnetische straling die blijkbaar de straling terug de ruimte in schopt. Dat zal de zon leren om je auto op te warmen in de zomer.

Je kunt nu nog geen Nissan bestellen met de nieuwe lak, maar het merk is wel volop aan het testen op het vliegveld van Haneda in Japan. Als de nieuwe lak bevalt, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je in de toekomst een extra koele Nissan kunt bestellen. Hoeveel extra zo’n warmte-reflecterende lak moet kosten, dat verklapt het merk nog even niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear