We hebben nooit helemaal gesnapt hoe iemand naar een auto kan kijken en bij zichzelf kan denken: ‘Weet je waar deze auto van op zou knappen? Plakkertjes van de Halfords.’ De plakkertjes op deze AMG waren niet de laatste foute keuze van de vorige eigenaar, want de CLS 55 is door de overheid in beslag genomen en staat nu bij een veiling van Domeinen.

De restyle van de Mercedes CLS 55 AMG begon met een parelmoerwitte wrap die veel betere tijden heeft gekend. De witte wrap accentueert de zwarte parkeersensoren vóór en áchter. Tja, daar heb je voor betaald, dus die mogen opvallen. Op de motorkap en kofferklep werden een AMG-stickers geplakt; je weet zeker dat de eigenaar zijn kleding uitkoos op de grootte van het logo.

Nog meer plakkers op de foutste AMG

Maar omdat meer altijd beter is, ging de eigenaar nog door met plakken. Op de voorbumper kwamen aan weerskanten zogenoemde canards. Op het dashboard kwam een mooie NOS-badge en op de V8-motor zien we een doodskop. Tenslotte staat op de afdekplaat van de motor iets van ‘limited edition’, maar we hebben geen idee of de auto daadwerkelijk langs een tuner is gegaan.

Een fout tuningsproject is natuurlijk niet compleet zonder de nodige schades; hoe laat je anders aan de buitenwereld zien dat je wel geld had voor een reparatie, maar dat je het liever uitgaf aan andere dingen zoals foute velgen. Daarover gesproken: achterin ligt nog een extra velg. De APK van de foutste AMG van dit moment is trouwens al ruim een jaar verlopen.

Hoe snel is deze Mercedes CLS 55 AMG?

De 5,4-liter V8 met supercharger produceert normaal gesproken 467 pk. Als de vorige eigenaar de auto heeft laten tunen, kan dit iets meer zijn, maar als er bij het onderhoud hetzelfde genre keuzes zijn gemaakt als bij de styling, dan kan het ook minder vermogen zijn. Op de teller staat nog geen 170.000 kilometer, maar het gaat wel om een importauto. Inmiddels weet je: dat is niet zonder risico.

Domeinen Roerende Zaken geeft geen indicatie van wat de auto moet gaan kosten, want dat doen ze nooit. Ook kun je niet zien wat andere mensen bieden, dus je moet zelf een inschatting maken wat het hoogste bod moet zijn. En hou er eventjes rekening mee dat je nog 15 procent opgeld moet betalen aan de overheid. Doe jij een mooi bod op de foutste AMG van dit moment?

Reacties

  • Willem de Jong. heeft op 15 augustus 2024 geschreven:

    Veel PK’s, veel opsmuk, veel geld, veel stickers, wellicht ook veel tatoeages, veel veel veel maar…..
    ZEER WEINIG HERSENS.
    Dat zie je vaker bij zulk overbodig spul.

    https://youtube.com/shorts/LNmaKElgtSI?si=5A11hRC4pnVK7rlx

    Reageer
  • Leo de Peo heeft op 14 augustus 2024 geschreven:

    Ahum. 476 pk.

    Reageer
  • Lennie heeft op 14 augustus 2024 geschreven:

    Die van mij is ook “limited edition” hij is in zo een slechte staat. Dat er maar 1 van is.

    Reageer
  • Floris heeft op 14 augustus 2024 geschreven:

    Voor iedereen die niet begrijpt wat “limited edition” betekent, dit houdt in dat het een (in dit geval) voertuig is waarvan je niet snel en tweede zal tegenkomen.

    Helaas denken velen nog steeds dat dit betekent dat een voertuig exorbitant duur is….

    🍀😉😂🤣👍

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)