De BAC Mono die je hier ziet, is best speciaal. Niet alleen vanwege zijn prijskaartje, ook omdat dit de 100ste BAC Mono is. Vanaf de eerste tot de laatste slok van je koffie, perste Ford zo’n honderd Fiesta’s uit. In vergelijking met de grote autobouwers stelt het dus helemaal niets voor. Zie het daarom relatief.

Dit is een bijzondere mijlpaal voor een auto die slechts één doel kent, een zeer specifieke koper en een fors prijskaartje. De 100ste BAC Mono krijgt een speciaal embleempje en een goud-groen tintje waardoor je het koolstofvezel extra goed kunt zien. De knapste BAC Mono tot zover? Het zal weinig schelen.

Waar is de 100ste BAC Mono?

De 100ste BAC Mono maakte alvast zijn Brexit en verhuisde naar Denemarken. De eigenaar ervan is Strøjer Samlingen. Wie dat is? Geen Eurovisie-deelnemer of een Scandinavische voetballer, in ieder geval. Het is een Deens automuseum. En ze hebben nogal een dingetje daar.

Om tot de collectie toe te treden, moet het chassisnummer 5 zijn of nummertje 100. Het gerucht gaat dat ze de vijfde BAC Mono nét hebben gemist en daarom ongeduldig moesten wachten tot de volgende 94 BAC Mono’s werden verkocht. Het blijft een gerucht, hè.

‘Dit is een auto waar ik en mijn familie al jaren gek op zijn en eindelijk hebben we het 100ste model in ons bezit’, belicht Jørgen Strøjer-Hansen, de eigenaar van het museum. ‘Ik heb nog nooit zo’n goede kwaliteit koolstofvezel gezien. Het groen met goud ziet er ook perfect uit. We hebben echt een Brits juweeltje hier!’

Er komt nog veel meer van BAC er aan

Opperchef van BAC, Neill Briggs vertelt het volgende over de 100ste BAC Mono: ‘Zelf in onze wildste dromen hadden we niet durven hopen dat we 100 auto’s zouden maken in zo’n korte tijd en dat we zouden bereiken wat we over de wereld hebben bereikt.’

‘De 100ste BAC Mono is een grote mijlpaal in onze geschiedenis maar we zijn nog niet klaar. Er komt veel meer leuks aan van BAC in de nabije toekomst.’ Wat zou jij graag willen zien? Iets met een dakje misschien? Of iets in de controversiële sferen, zoals plaats voor twee personen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)