Het nieuws heeft ons vandaag bereikt dat BAC samenwerkt met Viritech om een ​​nieuwe waterstof-aandrijflijn voor de éénzits Mono te ontwikkelen. Nou, het is een ‘haalbaarheidsstudie’ om waterstof te beoordelen voor ‘niche-voertuigtoepassingen’, en je krijgt niet meer niche dan een supercar met één stoel zonder dak of voorruit. Het gaat om een brandstofcel waarbij de waterstof wordt omgezet in elektriciteit. Het zal dus min of meer rijden als een waterstofauto.

Ons is beloofd dat de inkomende BAC Mono FCEV nog steeds verbluffend zal zijn om te rijden, met de bekende ‘principes van compromisloze prestaties en rijervaring’ die we gewend zijn. Naast het experimenteren met lichtgewicht materialen zoals grafeen en niobium, zegt BAC dat de Mono FCEV ‘de delicate balans zal behouden die het gewicht speelt in de rijdynamiek van een voertuig’.

De BAC Mono FCEV zorgt voor rijplezier in de toekomst

BAC-oprichter en productontwikkelingsdirecteur Neill Briggs zei: ‘Alternatieve brandstoffen, samen met lichtgewicht constructiemethoden, verminderen de voertuigemissies aanzienlijk zonder afbreuk te doen aan de betrokkenheid van de bestuurder, iets wat we bij BAC willen behouden.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)