Je hoort weleens geruchten over codewoordjes die je moet laten vallen bij het bestellen bij de McDonalds om een speciale burger te krijgen of veel korting. Geheime kortingen bij het kopen van supercars, daar hoorden we nog niet eerder iets over. Tot nu: bij Honda in Amerika kun je nu 20.000 dollar korting op de Honda NSX krijgen.

Motortrend spreekt over een geheime korting, omdat de vermindering nergens op de site van Honda (of Acura, in dit geval) genoemd wordt. Tot en met 31 maart 2020 kun je aanspraak doen op de korting als je een nieuwe Honda NSX koopt in de Verenigde Staten. De korting is alleen op toepassingen op voorraadmodellen van het 2019-modeljaar.

De Honda NSX kost in Amerika minimaal 159.300 euro. In het land dat draait op financieringen, kan het voor kopers net het voordeel zijn dat ze nodig hebben om hun handtekening te zetten. En het werkt, want sinds de korting (niet) geïntroduceerd werd in maart dit jaar, stegen de verkopen met 42 procent.

De Honda NSX in Nederland

Misschien een goed idee om de korting in Nederland te introduceren, aangezien Honda hier nog geen enkele NSX wist te slijten. Oh, en misschien een dealer aanstellen die ze überhaupt hier mag verkopen. De oudere NSX doet betere zaken in Nederland, er worden nog altijd exemplaren op Nederlands kenteken gezet.

Achterin de nieuwe Honda NSX ligt een 3,5-liter twin-turbo V6 met een vermogen van 507 pk. Tussen het blok en de negenversnellingsbak met dubbele koppeling is een borstelloze elektromotor ge­­monteerd met 48 pk en 148 Nm, waardoor het totale vermogen stijgt tot 581 pk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)