Konden de 911’s enkele weken terug op Le Mans niet al te veel potten breken, afgelopen weekend liet Porsche zien op welk circuit ze echt thuis zijn. Tijdens de 24 uur van de Nürburgring reed de Team Manthey 911 GT3 RSR van Marc Lieb, Timo Bernhard, Romain Dumas en Lucas Luhr als eerste over de eindstreep. Hij zette daarbij meteen een nieuw afstandsrecord: 156 ronden, of net geen 3.959 kilometer.

Zaterdagavond om 23.25 uur reed de 911 naar de leiding, om die de volgende 16 uur en 35 minuten (108 ronden) niet meer uit handen te geven. Ruim vier minuten na de Porsche kwam als tweede de winnaar van vorig jaar, de BMW M3 GTR van Müller, Farfus, Alzen en Lamy, onder de finishvlag door. De Phoenix Audi R8 LMS van Basseng, Fässler, Piccini en Stippler maakte het podium compleet.

Voor Jeroen Bleekemolen in de Mercedes SLS was er een zesde plek. Tom Coronel viel zondagochtend uit toen de aandrijfas van zijn BMW Z4 de geest gaf. Hans-Joachim Stuck, die hiermee zijn racecarrière afsluit, werd vijftiende in zijn Lamborghini. De P4/5 Competizione van Jim Glickenhaus werd geplaagd door technische problemen, maar eindigde toch nog als 40e van de 135 gefinishte auto’s.

Reacties