Peugeot is het zat om twee middengrote sedans te voeren; de 407 en 607 gaan er binnen een jaartje uit en worden vervangen door één model, de 508. Deze ‘5 by Peugeot’, die in Genève zal worden onthuld, geeft aan hoe dat model er uit gaat zien.

Uiteraard heeft deze conceptcar een hybride aandrijflijn: Peugeots zogenoemde HYbrid4 dat vanaf 2011 ook op productiemodellen te vinden zal zijn. Hierbij worden de voorwielen aangedreven door een 2.0 HDi-dieselmotor met 163 pk, en de achterwielen door een 37 pk sterke elektromotor. Wat je noemt een win-winsituatie: een gemiddeld verbruik van 3,8 l/100 km, een CO2-uitstoot van 99 g/km, vierwielaandrijving wanneer nodig, en een schone elektrocruisemodus waarbij je zonder met je ogen te knipperen kunt zeggen dat je een achterwielaandrijver rijdt.

De vadsige 3008 lijkt een periode van raar vissenbekdesign voor Peugeot te hebben afgesloten, want sindsdien gaat het steeds beter met de ontwerpen van het merk. De 5008 zag er al prima uit, de SR1 conceptcar was erg mooi en deze ‘5 by Peugeot’ is simpelweg een plaatje. Een strakke, tijdloze sedan die wat ons betreft zo ongewijzigd de markt op mag. Maar wel zonder bloemetjeskoplampen alstublieft.

Reacties