Tijd voor een premium stukje jeugdsentiment. Uit de tijd dat de A2 nog geen vijfbaans trajectcontrole-hel was en jij waarschijnlijk nog helemaal geen rijbewijs had: A2 Racer voor de PC. In 1997 bracht ontwikkelaar Davilex het eerste deel uit. In een goudkleurige BMW 6-serie kon je de Nederlandse snelweg onveilig maken. Het spel was te slecht voor woorden maar toch zó vermakelijk.

Maar het vetst was misschien wel A2 Racer II. Die kwam al een jaar later uit en zag er tien keer gelikter uit. Bovendien kon je in dit spel echt door Amsterdam racen en diverse auto’s kiezen, zoals een Trabant, Mercedes CLK GTR of een Lamborghini Diablo. Of wat dacht je van de onvolprezen Opol Astro. Als je door een pompstation knalde, vulde je je turbo bij. Logisch!

Auto’s van A2 Racer II

Brabant (Trabant)
Opol Astro (Opel Astra)
Wolfswagen (Volkswagen New Beetle)
BWM Z3,5 (BMW Z3)
Parsche 913 (Porsche 911)
Mersedes CLK (Mercedes CLK)
Lamdaghini (Lamborghini Diablo)

Vervolgen van A2 Racer II

Davilex had de smaak te pakken. In totaal bracht de uitgever 30 versies uit. Van Vakantie Racer tot Autobahn Raser. Ja, je ging de hele wereld over met het clubje illegale straatracers. De ontwikkelaar Davilex Games ging in 2006 helaas op de fles. Toppertjes zoals RedCat en Amsterdoom konden de spelletjesmaker niet redden. Davilex Software, dat bedrijfsprogramma’s maakt, bestaat nog altijd.

A2 Racer (1997)

A2 Racer II (1998)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)