Niet alleen in Nederland is A2 Racer een enorme hit geweest, ook in Duitsland liep de game onder de naam Autobahn Raser erg lekker. Zij geven op hun beurt de game nu terug aan de Nederlanders, want een stel slimme Duitsers ontwikkelde een manier om de Davilex-game weer speelbaar te maken op de huidige Windows-apparaten. Als je zelf op zoek gaat: in Duitsland liepen ze een uitgave achter. Dus A2 Racer II was daar de eerste Autobahn Raser.

Dus hoe speel je A2 Racer in 2021? Om te beginnen heb je een versie van het spel nodig. Op Marktplaats kun je voor kleingeld een schijfje op de kop tikken. Het schijnt ook dat het tegenwoordig legaal is om A2 Racer te downloaden omdat het zogenoemd ‘abandonware’ is. Davilex Games bestaat niet meer en daarom zouden de rechten vervallen zijn. Hoe dat juridisch precies zit, weten we niet, maar het is in ieder geval niet lastig om aan een kopie of download van de game te komen.

Nadat je de game hebt geïnstalleerd, moet je een fix downloaden en de bestanden in de juiste mappen zetten. De handleiding en de bestanden vind je in de beschrijving van de onderstaande YouTube-video. Let wel: dit is uiteraard allemaal op eigen risico. Wil je de fix voor andere uitgaves van A2 Racer, dan moet je even aan het Googlen slaan. In de tweede video met A2 Racer II draait op een Apple met behulp van iets dat DgVoodoo 2 heet.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat een Duitser bezig is met een remake van Autobahn Raser 3 (hier A2 Racer 4). Hier is echter op een aankondiging na nog weinig over bekend. Wat we eigenlijk maar willen aangeven: er zijn in 2021 nog een hoop manieren om A2 Racer op Windows 10 te spelen. Je hebt er nu mooi de tijd voor, dus zoek een kopietje van jouw favoriete uitgave, vind de benodigde fix en ga aan de slag.

A2 Racer III op Windows 10

A2 Racer II

A2 Racer: De Politie Slaat Terug

Advertentie

Reacties

 • Jay heeft op 29 januari 2021 geschreven:

  Mijn levens spel (en eerste race spel) was London Racer (ook wel M25 racer genoemd). Ik kon het nooit over mijn hart verkrijgen om dat spel weg te gooien en het is mij zelfs gelukt om het spel draaiende te krijgen met de XP fix op mijn windows 10 PC. Ik houd van die nostalgie. Jammere van A2 racer III Europa tour vind ik dat het eerste deel, dat in Engeland is, niet meer dan een Nederlandse versie van London Racer is.

  Reageer
 • Thijs heeft op 16 januari 2021 geschreven:

  Ja, met een 2cv6, dope was die tijd

  Reageer
 • Oddlobster heeft op 16 januari 2021 geschreven:

  Meer benzine!

  Reageer
 • Ron heeft op 15 januari 2021 geschreven:

  A2 racer 3 zou ik krijgen voor sinterklaas maar ik had hem gevonden in de klerenkast van mijn ouders dus speelde hem al stiekum, dan is het nog leuker!

  Reageer
 • Ron heeft op 15 januari 2021 geschreven:

  Haha nostalgie! Ik heb ze vroeger allemaal gehad. En dan had je ook nog vakantie racer, was dat niet met caravans enzo? En er was er toch ook 1 met boten? Pff lang geleden mooi man!

  • Jay heeft op 29 januari 2021 geschreven:

   Ja, dat was inderdaad vakantie racer. Je vertrok vanuit Maastricht en reed zelfs een stukje over het oude Spa. Heb hem jammer genoeg weggegooid aangezien die het niet meer deed.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie