Huh, een getunede Abarth? Een Abarth is toch al een opgevoerde Fiat 500? Ja, dat klopt. En daarom is dit ook zo’n leuke auto. Maak kennis met de Abarth 500 CarroTec. De Zwitserse tuner heeft de schorpioen onder handen genomen en hem angstaanjagend snel gemaakt. Alsof ‘ie dat niet al was.

Hij was toch al best wel snel?

Nogal, 140 tot 190 pk voor een auto die nog geen 1.000 kilo weegt is al opwindend, maar wat de tuners de Abarth nu hebben aangedaan is gestoord. Het 1,4-liter turbomotortje produceert nu 270 pk en en 340 Nm koppel. Met dit vermogen behaalt de Abarth 500 CarroTec een topsnelheid van boven de 250 km/u.

Door naar de buitenkant van de auto. Het bedrijf Koshi Group heeft de Abarth voorzien van een ‘discrete’ voorspoiler, een diffuser, spiegelkappen en deurgrepen. Alles in koolstofvezel. Als blikvanger is het dak in zwart gewikkeld en voorzien van designstrepen in de kleuren van de Italiaanse vlag; heel cool. En wat het nóg cooler maakt: Bovenop het dak draaien de kleuren om, zodat de vlag zowel aan de voorkant als aan de achterkant in de juiste volgorde van kleuren staat. Daar hebben ze bij CarroTec goed over nagedacht.

Abarth 500 CarroTec houdt van koolstofvezel

De Abarth kreeg een 3-inch RVS-uitlaatsysteem, inclusief geluidsdemper en twee dikke uitlaatpijpen in de stijl van de 695 Biposto. Het interieur is ook niet ongemoeid gelaten. Delen van het stuur, de middenconsole en delen van het dashboard zijn bedekt met koolstofvezel. Ook is CarroTec van plan om de Abarth komende winter te voorzien van een volledig Alcantara-interieur met carbon-elementen. Een heus sportwagen-interieur.

De Abarth was al een sluipmoordenaar als het gaat om vermogen en rijprestaties, maar CarroTec heeft er nu echt een snelwegmonster van gemaakt, dat menig autorijder zal verrassen. Hulde!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear