Een elektrische Abarth 500, zou dat wat zijn?

Hij zou er zo uit kunnen zien

Normaliter zou nu minimaal één journalist de kans hebben gehad om aan Fiat of Abarth de vraag te stellen of er een elektrische Abarth 500 op de planning staat. Maar omdat het coronavirus de organisatie van de Autosalon van Genève dwong de boel te annuleren, waren er maar weinig mogelijkheden om de mensen van Fiat opnieuw aan hun mouw te trekken. Opnieuw, want vorig jaar vroeg TopGear als naar de mogelijkheid van een snelle EV-hatch.

‘In een elektrische auto is het koppel te gek, en je hebt onverslaanbare acceleratie. Ik zeg niet dat er een elektrische Abarth 500 komt, maar laten we zeggen dat ik geloof in het idee. Het zou een stedelijke raket zijn die leuk is om in te rijden’, zei marketingbaas Francois Olivier vorig jaar tegen TopGear. Photoshopper X-Tomi deed alvast een voorzetje van hoe zo’n elektrische Abarth eruit zou kunnen zien.

Hoe snel een elektrische Abarth 500 zou moeten zijn? De elektrische Fiat 500 sprint in 9 seconden naar de 100 km/u vanuit stilstand. De 0-50-tijd is 3,1 seconden. Laten we zeggen dat we tevreden zijn met een 0-100-tijd van 6,5 seconden, om mee te beginnen? Dan is er nog genoeg ruimte voor een Ludicrous-Abarth waarmee je Ferrari’s kunt plagen. De vraag is alleen wat er dan overblijft van de actieradius van 320 kilometer.

Reacties
  1. Dylan zegt op 15 maart 2020 om 08:35:

    Dit model is top maar abarth staat bekend als een porche maar voor de normale mens en een mooi geluid moesten ze tit weghalen dan sterf ik nog liever

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken