Kenmerkend voor Abarth is altijd de herrie die de kleine relschoppertjes van het merk maken. Wordt dat een probleem nu het merk de eerste elektrische Abarth introduceert? Nee hoor – dit is de nieuwe Abarth 500e, inclusief geluid aan de buitenkant. De elektrisch Abarth is de enige versie die nog in Nederland verkocht gaat worden, zo meldt een woordvoerder aan TopGear Nederland.

De eerste elektrische Abarth krijgt een elektromotor met 155 pk en 235 Nm. Hiermee redt hij een 0-100-tijd van 7 seconden, wat twee seconden sneller is dan de Fiat 500e. De topsnelheid van de Abarth 500e is 155 km/u. De Abarth 500e krijgt drie rijmodi: Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track. In de eerste rij je met het oog op de actieradius, bij de andere twee heb je het volledige vermogen tot je beschikking.

Wat betreft het sprintje naar de 100 is deze Abarth sneller dan de 595 op benzine, die deed er 7,2 seconden over. Sneller dan bijvoorbeeld de extreme Biposto is hij nog niet, die deed er 6 seconden over om op de 100 te komen. Wel meldt Abarth dat er nog krachtigere versies onderweg zijn. Dus als dit niet snel genoeg is, moet je eventjes geduld hebben.

Specificaties van de Abarth 500e

Geen uitlaat dus, maar wel een speaker aan de buitenkant. Mocht je hier niet van gediend zijn, dan kun je met een druk op de knop het geluid uitzetten. Vanbinnen herken je het interieur van de zijn Fiat-broertje, maar dan opgeleukt. Speciaal voor de elektrificatie komt Abarth met een nieuw schorpioenlogo op de proppen. Passend bij elektriciteit haalt Abarth een bliksemschicht door de schorpioen heen.

In juni 2023 rollen de eerste elektrische Abarths uit de fabriek. Bij de levering krijgen trouwe klanten voorrang, blijkbaar. De 500e van Abarth komt als driedeurs hatchback en als cabrio met twee deuren. Voor de driedeurs ben je in Nederland tenminste 44.000 euro kwijt, de cabrio is 3.000 euro duurder.

Reacties

 • Vigo heeft op 24 november 2022 geschreven:

  Als ze dan toch een speaker erop zetten. Zet er ineens het geluid van een Ferrari B12 bij. Kwestie vd buurt wat op te vrolijken.

  Reageer
 • Rianne heeft op 23 november 2022 geschreven:

  Een electrische Abarth , het moet niet gekker worden…..

  Reageer
 • Patrick heeft op 22 november 2022 geschreven:

  het zal weer veel te duur zijn voor de gewone burger, en dan nog elektrische auto’s zijn toch voorbijgestreefd door de op waterstof en betaalbare auto’s

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)