Je hoeft niet altijd met iets compleet nieuws te komen. In sommige gevallen willen mensen meer van hetzelfde, maar dan met een kleine twist. Anders zou niemand een volledige avond technomuziek volhouden – of zou dat met iets anders te maken hebben? Dit is de nieuwe Abt Audi RS 3-R en hij volgt exact hetzelfde recept als de andere R’retjes van de firma. En ook deze kan ongetwijfeld rekenen op een warm ontvangst van de fans.

Abt kwam al eerder met een Audi RS 4-R, RS 5-R, RS 6-R, RS 7-R en RS Q8-R. En allemaal gingen ze als warme broodjes. En ze gaan ook allemaal als de brandweer, want Abt zou Abt niet zijn als alle modellen niet een leuke toename in vermogen kregen. In het geval van deze Audi RS 3-R is het vermogen van de vijfcilinder met 25 procent gestegen naar 500 pk. Het koppel steeg van 500 naar 600 Nm. Nieuwe software, een nieuwe intercooler en een nieuwe uitlaat zorgen voor de extra power.

Is de Abt Audi RS 3-R veel sneller?

De 0-100-tijd van de nieuwe R is een bloedsnelle 3,3 seconden. Dat is aanzienlijk sneller dan de fabrieksopgave van 3,8 seconden. Daarbij moet gezegd worden dat Audi zelf altijd een heel conservatieve 0-100-tijd opgeeft en dat wij de RS 3 zelf al klokten op 3,6 seconden op winterbanden, onder niet-ideale omstandigheden. De Abt Audi RS 3-R zal ongetwijfeld sneller zijn, maar verwacht geen 0,5 seconde van de 0-100-tijd af. De nieuwe topsnelheid is 300 km/u.

Abt ging ook aan de slag met het uiterlijk van de RS 3. Van koolstofvezel maakte de Duitse tuner een aeropakket met onder meer een splitter, een diffuser, een achterspoiler, zijskirts, buitenspiegelkappen en canards voor op de voorbumper. Het feest gaat aan de binnenkant verder met nog meer koolstofvezel en logootjes op onder meer de stoelen. Ook zie je bij het instappen dat je in één van de 200 Abt Audi RS 3-R’s rijdt. Inderdaad, ze gaan er maar 200 bouwen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)