Het draait niet allemaal om pk’s, dat blijkt maar weer. De vijfcilinder in de nieuwe Audi RS 3 produceert net als zijn voorganger 400 pk, maar de nieuwe versie is 0,3 seconden sneller naar de 100 km/u. Dat komt enerzijds door een hele 20 Nm extra, maar ook zeker door het fine-tunen van alle systemen. Inmiddels is wel bekend dat Audi altijd wat bescheiden is met het vermelden van de specificaties. De reden daarvoor is dat de vermelde specificaties onder minder dan ideale omstandigheden ook gehaald moeten kunnen worden. Het blijkt nu dat de nieuwe RS 3 zelfs dán sneller is.

Onze set-up: winterbanden, koud en stoffig asfalt en een bestuurder die zeker niet binnenkort zijn superlicentie gaat halen. Wat je noemt minder dan ideale omstandigheden. De opgegeven 0-100-tijd is 3,8 seconden, maar wij noteerden een 0-100-tijd van slechts 3,6 seconden. Dat is dus 0,2 seconde sneller dan opgegeven. Stel je even voor wat de Audi moet halen met goede banden en op aangenaam asfalt. Dit betrof trouwens de Sportback, maar in principe moet de sedan net zo snel zijn. Moderne hatches zijn knotsgek.

Wat kost de Audi RS 3 ook alweer?

Bij Audi zien ze graag 92.607 euro op hun bankrekening verschijnen voor de RS 3 Sportback. Liever de Limousine? Dan moet je 93.255 euro meenemen. Tenminste, als je geen opties neemt, want uiteraard is het geen enkel probleem om de prijs op te drijven naar 100.000 euro en ver daar voorbij. Zeker, dat is een hoop geld voor een hatchback of kleine sedan. Maar voor de prestaties die je krijgt, is het allemaal zo slecht nog niet.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie