Even staan als een zoutzak, buik iets uitzetten en zacht licht erop. Voor het tweede plaatje een actievere houding aannemen, de buikspieren aanspannen en hard licht van boven gebruiken om de vooruitgang te accentueren. Zo nemen fitnessgoeroes spectaculaire voor-en-na-foto’s. Een auto kan dat niet, dus deze Abt VW Transporter moet het helemaal op eigen kracht doen voor zijn #TransformationTuesday, op vrijdag.

Want Abt verhoogde eerder al de kracht van de VW Transporter 6.1 van 199 pk en 450 Nm naar 226 pk en 490 Nm. Nu komt de veredelaar uit Duitsland met een aerodynamisch pakket. Om goed de verschillen te laten zien, parkeren ze een standaard Transporter naast hun exemplaar met Abt-bumpers. Beide met hetzelfde spectaculaire zelfbruiner-kleurtje. Het pakket bestaat uit een splitter, zijskirts, een diffuser, nieuwe uitlaatsierstukken en een dakspoiler.

Elk onderdeel is individueel af te nemen en Abt past ze toe op de korte en lange versies van de Transporter. De nieuwe Abt-bumpers passen ook op de California en Caravelle. Met de 19- en 20-inch velgen plus een Bilstein-schroefset zakt de Transporter tussen de 40 en 70 millimeter door z’n knieën.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)