Toen de V8-dieselversie van de Touareg uitkwam, waren we positief verrast. Hij had 422 pk en 900 Nm koppel en deed een sprintje van 0 naar 100 km/u net zo snel als een T-Roc R, namelijk in 4,9 seconden. ‘Daar kan nog wat bovenop’, moet Abt gedacht hebben, en kwam niet aanzetten met een dakkoffer. Een kleine teleurstelling alvast: de Abt Volkswagen Touareg V8 haalt de mooie ronde 1.000 Nm nét niet.

De specificaties van de Abt Volkswagen Touareg V8 TDI

Dankzij het AEC (Abt Engine Control) weten de Duitsers het vermogen te tillen naar 500 pk en 970 Nm. Zoals we van Abt gewend zijn, geven ze geen topsnelheid of 0 naar 100 km/u-tijd om mee te vergelijken. Hou het maar op ‘iets sneller’. Ook is het mogelijk om de V6-diesel Touareg wat extra pit te geven. Deze gaat van 286 naar 330 pk en van 600 naar 650 Nm. In januari volgend jaar is er ook een ‘kleinere’ upgrade voor de minder krachtigere 3,0-liter V6 met 231 pk – hoeveel ze daar bijzetten, zeggen ze nog even niet.

Om het uiterlijk van de Abt Volkswagen Touareg V8 wat dynamischer te maken, gebruikt Abt eigen veren. Of, als je luchtvering hebt, veranderen ze de software hiervan om de bodemspeling te verkleinen. Daarnaast heeft Abt een catalogus van zes verschillende 22-inch sportvelgen voor onder je grote Volkswagen. En als je de Touareg zo in de bossen ziet, heeft de SUV ook niet heel veel meer nodig, zou je zeggen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)