Even een klein rubriekje om het jaar mee af te sluiten. En omdat we maar wat vaak lezen in de reacties dat iets ‘een Volkswagen blijft’ (lekker binair van jullie, ga je schamen) beginnen we met de duurste Volkswagen van 2020. We duiken in het register van de RDW om te kijken naar alle nieuwe Volkswagens die in 2020 op kenteken zijn gezet. Alleen gloednieuw spul dus, en dan kijkend naar de catalogusprijs volgens de officiële gegevens.

Volgens de gegevens van de RDW kostte de Touareg 150.255 euro en was 19.997 euro daarvan BPM. Het gaat om een V6-benzineversie met 340 pk. Het gaat dus nog niet eens om de nieuwe Volkswagen Touareg R met 462 pk. Nee, het gaat hier om een grijze R-Line. Alsnog gaat de SUV in een acceptabele 5,9 seconden naar de 100 km/u. De Touareg op de foto’s is niet de duurste, maar hij zal er in principe hetzelfde uitzien, waarschijnlijk op de velgen na.

Anderhalve ton voor een Volkswagen is uiteraard een hoop geld, maar vergeet niet dat de Touareg op hetzelfde platform staat als bijvoorbeeld de Lamborghini Urus, de Bentley Continental GT of de Porsche Panamera. Het is een serieuze auto, maar dan wel eentje waarmee je minder opvallend van afspraak naar afspraak kunt bewegen. De Audi Q8 voor mensen die geen carrière op YouTube ambiëren, zeg maar.

Net niet de duurste Volkswagens van 2020

De Volkswagens die volgen in het lijstje van duurste Volkswagens, zijn ook Touaregs. Eentje kostte 144.622 euro en de andere 131.856 euro. Daarna volgen Twee Multivans van ongeveer 130.000 euro. Vrijwel alle auto’s die volgen als je alle nieuwe Volkswagens van 2020 sorteert op catalogusprijs zijn Touaregs, Multivans en Amaroks. Ook is er iemand die 80.000 euro aan een Tiguan spendeerde. Hou deze site in de gaten voor de duurste auto’s van andere merken, als Mercedes en BMW.

Reacties

 • Marcel heeft op 23 december 2020 geschreven:

  Giulia Quadrifoglio gekocht! Ook niet ieders keuze maar wat een ding 🍀

  Reageer
 • Keuzes... heeft op 23 december 2020 geschreven:

  Voor dat geld kan je ook kopen:

  Audi RS5
  Audi A8
  BMW M3
  BMW 8-serie
  BMW i8
  Jaguar F-Type
  Range Rover (en Sport en Velar)
  Lexus LC
  Lexus LS500
  Maserati Ghibli
  Mercedes AMG GT
  Mercedes C63 AMG
  Mercedes S-Klasse
  Porsche 911
  Porsche Panamera

  Dan zou ik persoonlijk niet voor een Touareg kiezen…

  • Alex Commandeur heeft op 26 december 2020 geschreven:

   je bent de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vergeten… van 0-100 km/u in slechts 3,8 seconden met een F154 afgeleid Ferrari motorblok….. en dan hou je nog ruim geld over…..

   Reageer
  Reageer
 • Spartakoes heeft op 23 december 2020 geschreven:

  Het zou pas pennywise zijn als hij op het platform van de RR Cullinan zou staan 😛

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)