Wie Bentley Bentayga net even te duur vond, een Lamborghini Urus te snel en wie net even te veel afstand hield tot zijn voorganger voor een Audi Q7, maar toch een grote SUV van het Volkswagen-concern wilde, had twee zware jaren. De Touareg was hier een tijdje niet leverbaar. Maar gelukkig voor deze zeer specifieke autokoper is hier de Volkswagen Touareg facelift, en die komt naar Nederland.

De vernieuwde Volkswagen Touareg krijgt rondom nieuwe bumpers en nieuwe koplampen die het merk ‘IQ.Light HD LED Matrix’ noemt. Elke koplamp krijgt 19.000 individuele ledjes die als een projector het wegdek kunnen verlichten. Zo kunnen de koplampen bijvoorbeeld alleen jouw rijstrook verlichten. Of een tegenligger juist niet belichten om verblinding te voorkomen.

Op de instapper na, krijgen alle vernieuwde Touaregs ook een lichtgevend logo op de achterklep. Dit trucje hebben ze overigens netjes weggewerkt: als de verlichting uit staat, dan zie je een normaal glimmend VW-logo. Als de verlichting ingeschakeld is, dan kleur het logo rood. Je kunt je alleen afvragen of we echt nóg meer lichtgevende elementen op een auto nodig hebben.

Motoren voor de Volkswagen Touareg facelift in Nederland

Elders verkoopt Volkswagen de SUV met dieselmotoren, maar in Nederland is de auto alleen leverbaar met V6-benzinemotoren en een stekker. De eerste is de eHybrid Elegance die een V6 combineert met een elektromotor voor 381 pk. Standaard krijgt deze plug-in hybride al geinig extraatjes zoals een panoramadak en de eerder genoemde matrix-koplampen met de duizenden ledjes.

Blauwe Volkswagen Touareg Facelift 2023

Ook de Volkswagen Touareg R eHybrid komt naar Nederland. Deze sportieve versie heeft ook een V6 en een elektromotor, maar nu zijn de twee goed voor 462 pk en 700 Nm. Deze versie krijgt 20-inch velgen, blauwe remklauwen en flink wat R-logootjes rondom. De R kun je ook bestellen in de matte kleur Silicium Grey. De prijzen van beide uitvoeringen volgen later nog.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)