De eerste sneeuwval op de Nürburgring begin december was niet genoeg om het Touristenfahrten definitief een halt toe te roepen, maar het seizoen zit er dit keer wel echt op. Afgelopen weekend liet het weer nog één laatste weekendje rijden op de Nürburgring toe. Misschien dat het circuit nog gebruikt wordt voor een leuke promovideo van het een of ander, maar verder zal het stil zijn rond de Groene Hel. Echter niet voor lang, want al in maart gaat de Nordschleife weer open. De agenda van Touristenfahrten op de Nürburgring voor 2021 is nu al bekend.

Touristenfahrten, door vaste bezoekers gewoon TF genoemd, is het vrij rijden op de Nürburgring. Voor 25 euro (maandag tot donderdag) of 30 euro (resterende dagen) mag je een rondje doen over het 20,8 kilometer lange Nordschleife-deel van de Nürburgring. De enige eis is dat je auto straatlegaal is. Op bepaalde dagen lussen ze het GP-circuit aan de Nordschleife en dan heb je 24,4 kilometer aan baan. Die dagen zijn echter zeldzaam en worden vaak maar kort van tevoren bekendgemaakt. Als mensen het hebben over ‘rijden op de Nürburgring’, dan bedoelen ze vaak de Nordschleife.

Agenda Touristenfahrten Nürburgring voor 2021

De agenda van Touristenfahrten van 2021 laat de eerste mogelijkheid zien op 6 maart. Dat is op een zaterdag. De dag daarna gaan de slagbomen weer open. De zaterdag erop even niet, maar zondag 14 maart mag je weer. De week van 29 maart is de eerste volledige week Touristenfahrten in 2021. Daarna kleuren de dagen op de agenda veel groen. Tot wanneer het seizoen doorloopt, moet nog blijken. Vooralsnog is de laatste dag in november, maar waarschijnlijk komen er nog dagen bij. Je hebt in ieder geval alle tijd om alle combinaties en alle bochten van de Nürburgring te leren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear