De toekomst is weer een stap dichterbij. Iedereen schetst een ander beeld van de toekomst, maar over één ding zijn we het eens: dingen gaan vliegen. Wegen raken hopeloos uit de mode en de Airspeeder MK3 is daar alvast op voorbereid. Het is een vliegende elektrische raceauto, al kun je je afvragen of je het een auto mag noemen. De bouwer is in ieder geval van mening dat dit VTOL-voertuig (Vertical Take-Off and Landing) zich kwalificeert als auto.

De Airspeeder MK3 is gebouwd voor een nieuwe vorm van motorsport. Het vliegapparaat weegt 100 kilo en kan 120 km/u vliegen. Hoewel de foto’s anders doen vermoeden, gaat het hier om een op afstand bestuurbaar voertuig. De MK3 is een voorproefje op de MK4, die in 2022 moet verschijnen. In de opvolger zit wel een bestuurder van vlees en bloed. Airspeeder wil voor nu tien exemplaren bouwen zodat teams ermee kunnen gaan racen tegen elkaar.

De batterij is eenvoudig te vervangen via een schuifmechanisme. Daarvoor moet de Airspeeder MK3 wel op de grond staan, helaas. Matt Pearson, de baas van Airspeeder, zegt: ‘De onthulling van ‘s werelds eerste full-sized elektrische vliegende raceauto is een mijlpaal in de opkomst van een mobiliteitsrevolutie. Het is concurrentie die vooruitgang aanstuurt en onze raceklasse versnelt de ontwikkeling van technologie voor schone passagiersvervoersmiddelen, logistiek en zelfs geavanceerd luchttransport voor medische toepassingen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)