Net voor het einde van vorig jaar bereikte het treurige nieuws onze redactie dat de Alfa Romeo Giulietta er niet meer is. Na bijna tien jaar trouwe dienst trok Alfa de stekker uit de hatchback, wat meteen betekent dat het aanbod van het Italiaanse merk nog maar uit twee auto’s bestaat. De nieuwe GTV en 8C werden eerder ook al meegenomen naar achter het schuurtje. En met alleen een middenklasse sedan en SUV ga je het niet winnen. Gelukkig komt de Alfa Romeo Brennero nu soelaas bieden. De Alfa Romeo Brennero zal het eerste echte samenwerkingsproduct zijn van FCA en PSA. Peugeot-techniek dus, en dan in elkaar gezet in een Poolse fabriek. Voordat je over authenticiteit en de verloochening van het merk begint te brommen: er zit wel iets in. Want je wilt toch dat Alfa blijft bestaan? Dan moeten ze auto’s verkopen. En een crossover in het b-segment heeft op het Europese publiek dezelfde aantrekkingskracht als een mooie complottheorie op Lange Frans (‘heel interessant’). Alfa Romeo’s maakt van oudsher auto’s die je graag wilt, maar uiteindelijk niet koopt. Als het om jouw centen gaat, dan valt de keuze toch vaak op een Duits merk – de saaiere, maar veilige keuze. De 2008 van Peugeot en C4 van Citroën worden wel daadwerkelijk door mensen gekocht, dus waarom een Alfa Romeo Brennero dan niet? De kleine crossover moet je zien als de opvolger van de Mito, maar dan met wat meer bodemvrijheid. De Brennero is trouwens vernoemd naar de Brennerpas, die in het Italiaans ‘Passo del Brennero’ heet.

Kwam er niet nog een nieuw model van Alfa aan?

Jazeker: de Alfa Romeo Tonale verschijnt binnenkort ten tonele. Een geweldige auto voor het Engelssprekende deel van de wereld, want zij krijgen een nieuw model dat ‘teennagel’ heet. De Tonale is een plug-in hybride en gaat dus helemaal met zijn tijd mee. Wie weet zien we over een jaar of twee ineens weer wat Alfa Romeo’s in het straatbeeld. Dat zou mooi zijn, want dan hebben ze weer wat te besteden aan een nieuwe 4C, of zoiets.

Reacties

 • Marco heeft op 5 januari 2021 geschreven:

  Ik denk dat mensen eens moeten begrijpen dat Alfa Romeo liefhebber auto’s zijn en niet een massa product. Altijd negatief over de kwaliteit en de hoeveelheid modellen , kijk eens bij Subaru! Die levert denk hooguit. 3 modellen, geen mens die erom kraait. Als je geen Alfa of Italiaan heb gehad denk ik dat je niet weet waar je het over hebt.

  • Liefhebber heeft op 6 januari 2021 geschreven:

   Ik denk dat de meeste mensen die hier wat over zeggen juist graag meer Alfa’s zien en bang zijn dat het merk ten onder zal gaan.

   Reageer
  Reageer
 • Alfavaganza heeft op 5 januari 2021 geschreven:

  Ziet er heel wat minder aaibaar uit dan de Mito. En dat is mooi. Als god had gewild dat Alfa’s aaibaar zouden zijn dan had hij er wel Fiats van gemaakt. Oh wacht….

  Reageer
 • Liefhebber heeft op 5 januari 2021 geschreven:

  Het is jammer dat ze er bij Alfa altijd zo lang over doen om nieuwe auto’s uit te brengen. Het zijn prachtige auto’s, maar steevast 5 jaar te laat op de markt.

  • Ger. heeft op 5 januari 2021 geschreven:

   Is ook helemaal mijn meni g. Ooit een prachtige Brerra gezien op de Rai!
   Duurde nog twee jaar voordat ie te koop was. En stond op de Rai met vleugeldeuren.!! Tientallen mensen die “die” auto toendertijd voor veel geld hadden willen hebben.
   Maar, ja!! Te laat!!

   Reageer
  Reageer
 • Minopino3 heeft op 5 januari 2021 geschreven:

  Goh het lijkt wel of ik het geschreven zou kunnen hebben. Fijn dat er toch ook mensen zijn die Alfa’s wel daadwerkelijk waarderen. Of zijn dat dan wel mensen?

  • Ruud heeft op 5 januari 2021 geschreven:

   Tja als je Alfa rijd vergeet je inderdaad dat je een mens bent, Alfa rijden is genieten. Zeker in een Giulietta qv

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)