Aan het einde van vorig jaar stapten PSA (Peugeot S.A.) en FCA (Fiat Chrysler Automobiles) in het huwelijksbootje zonder huwelijkse voorwaarden. De complete toko is voor de ene helft van het Franse bedrijf en voor de andere van de Italianen. Eén grote vraag bleef op tafel liggen, iets voor na de wittebroodsweken. Hoe gaan de twee nu door het leven? Een samentrekking (PAF?) lag voor de hand, maar vandaag melden de twee aan de wereld dat ze verder gaan onder de naam Stellantis.

Stellantis komt voor het uit Latijnse woord Stello wat iets betekent als ‘iets verlichten met sterren’. Volgens FCA en PSA vertegenwoordigt het de ambities van het nieuwe concern. We zullen je de gebakken pr-praat besparen, maar woorden als ‘evocatie’ worden aangehaald. Met de nieuwe naam kunnen de twee autogroepen hun samensmelting verder doorzetten. Ze verwachten in het eerste van kwartaal van 2021 helemaal samen te zijn.

Wat betekent Stellantis voor Fiat of Peugeot?

Niets! Stellantis zul je nergens op de auto’s gaan tegenkomen, in principe. Misschien ergens in de boekjes of achter op een onderdeeltje, maar in principe blijven de merken van FCA en PSA bestaan zoals ze nu zijn. Verwacht dus geen logo’s van Stellantis op de auto’s of bij de dealer. Uiteindelijk is het idee van de fusie wel om samen te werken, dus verwacht wel dat je overlap gaat zien tussen Peugeot en Fiat, bijvoorbeeld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear