UPDATE 2: Giulietta is de naam!!

——————————————————————————-

UPDATE: Vergeet de naam op het kenteken (Milano) en zie hier de eerste officiële foto van de opvolger van de Alfa 147.

——————————————————————————–

Alfa ziet af van de Milano. De opvolger van de 147 zou eigenlijk gister onthuld moeten worden, maar er zijn wat complicaties ontstaan. Zo zijn de Italianen op de eerste plaats niet meer tevreden met de naam Milano…

 
Wat is namelijk het geval, de Milano, die doet vermoeden banden te hebben met de Italiaanse stad Milaan, heeft geen enkele band (meer) met die stad. Nou en, zul je denken? Welnu, de medewerkers aldaar zijn in opstand gekomen. Sinds 2000 rolt er geen auto meer van de band in Milaan. Wegens bezuinigingen is de productie verplaatst naar Turijn. Ook de laatste paar honderd werknemers in Milaan (ingenieurs en designers) kunnen volgend jaar hun biezen pakken en verkassen naar Turijn. Dus, doop de Milano tot Torino en zet hem in de showroom. Probleem opgelost. Of zou er meer aan de hand zijn?
 
Wat we wel weten, is dat de nieuweling wordt gebouwd op het platform van de Lancia Delta en Fiat Bravo en dat ie veel kenmerken deelt met de Mito, zoals het DNA-systeem. Turbomotoren zorgen voor de aandrijving, waarbij het nieuwe MultiAir ook van de partij is, net als stop-/starttechniek. Na Genève volgend jaar weten we waarschijnlijk meer.

Reacties