Een half jaar geleden klonk ‘coronabus’ nog als een topinvulling van je zonnige zaterdagmiddag, een soort bierfiets voor mensen met een aversie tegen trappen. Helaas valt er weinig lol te beleven aan deze ambulancebus. Deze GGB-behandelunit van 11 meter is een samenwerking van UMCG Ambulancezorg, Ambulancezorg Groningen en RAV Fryslân. Nu wordt hij ingezet om tot zes coronapatiënten tegelijk te vervoeren.

De bus werd in 2016 in gebruik genomen nadat er zes behandelplaatsen waren ingebouwd. Normaal gesproken wordt de bus ingezet vanaf ‘code 10’, een situatie waarbij er tien of meer slachtoffers zijn. Op het moment gebruiken ziekenhuizen de ambulancebus om patiënten te verplaatsen naar ziekenhuizen waar meer capaciteit is.

Gisteren voerde de rit van Breda naar Groningen. Maar niet alleen deze ambulancebus reed op en neer. Een colonne van minimaal zes ambulances reed gisteren ook van het zuiden naar het noorden om coronapatiënten te vervoeren. Hieronder zie je de video, zodat je het thuis op je gemak kunt bekijken. Met de nadruk op thuis.

Colonne ambulances met patiënten

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie