Ergens in Engeland wordt nu iemand in een donkere kelder onderworpen aan een wreed verhoor met behulp van felle bureaulampen, waterdruppelmethodes en veel Marmite, want het was niet de bedoeling dat je deze foto's nu al zou zien. Maar ze zijn er, en dus presenteren we je: de nieuwe Aston Martin DB11!

Veel officieels kunnen we nog niet melden, dat komt waarschijnlijk allemaal morgen, op de persdag van de Salon van Genève, maar de gelekte foto's laten in ieder geval geen vraag over het uiterlijk onbeantwoord. De DB11 wordt weer een typische Aston Martin, maar dan met een zeer uitdrukkelijk 2.0-sausje.

De Grote Lijnen van de DB9 blijven behouden, maar de vele futuristische details maken er een compleet andere auto van. Meest opvallend zijn de aluminiumkleurige dakbogen, die vlak voordat ze de rest van de carrosserie raken op een zwarte lijn stuiten, wat de indruk van een zwevend dak geeft. Ook zeer opvallend: de voor het merk zo kenmerkende roostertjes in de flanken, die nu zo ver doorlopen dat ze zelfs de voorste wielkasten doorboren. 

Wie erop had gerekend dat de DB11 een neus zou krijgen à la de DB10 uit Bond-film Spectre komt bedrogen uit, want dat blijft vrij traditioneel, met een stevig aantal sleuven in de motorkap ter extra beademing en agressie. 

Na de enorm brede heupen volgt een achterkant die je in tweeën zou kunnen delen: de bovenkant, met de achterlichtunits, vloeiend en clean; de onderkant door de diffusor, uitlaten en de contrasterende zwarte kleur juist wat drukker en gemener.

Heel veel meer nieuws is er nog niet te vertellen, want dat de DB11 aangedreven wordt door een nieuwe, ongetwijfeld met een vorstelijk aantal pk's bedeelde 5,2-liter V12 was al wat langer bekend. Morgen meer!
 

Reacties