Max Verstappen was deze week in Amsterdam om zijn nieuwe samenwerking met het kledingmerk G-Star te promoten. We trokken de coureur aan zijn nieuwe denim-overhemd om hem wat vragen te stellen over zijn aankomende wagenpark. Wat blijkt? Hij verwacht niet één nieuwe auto, maar drie, vertelt hij aan TopGear. Dit zijn de drie nieuwe auto’s van Max Verstappen. De auto van Max Verstappen is op dit moment een Aston Martin DB11. Noem het een auto van de zaak, aangezien Aston Martin een teamsponsor is van Red Bull Racing. Binnenkort mag hij de DB11 weer inleveren voor een nieuwe Aston. En daarna weer. En als klap op de vuurpijl krijgt de jonge coureur een leuk presentje (van bijna 3 miljoen euro).

Aston Martin Vantage van Max Verstappen (NL: minimaal 228.033 euro)

De eerste nieuwe auto van Max Verstappen is de nieuwe Vantage. ‘Die heb ik al een paar keer getest op het circuit, echt een heel leuke auto om mee over het circuit te gaan’, zegt Max Verstappen tegen TopGear. Lang ervan genieten kan de Nederlander niet. Want al dit jaar mag hij ‘m weer inruilen voor de volgende auto. Zie het als een tussendoortje.

Aston Martin DBS Superleggera (NL: ongeveer 380.000 euro)

Uiteindelijk zal Max dit jaar nog in een nieuwe Aston Martin DBS Superleggera stappen. De V12 in dit breedgemuilde monster produceert 725 pk en 900 Nm. In 3,4 seconden sprint de Aston naar de 100 km/u en de koek is pas op bij 340 km/u. Al het vermogen gaat via een automaat naar de achterwielen. ‘De Aston Martin DBS Superleggera is de favoriet van de drie. Veel pk, maar hij ligt heel goed [op de weg]. Het is best een zware auto, maar ik heb er in Engeland een proefrit mee gereden. Ik was onder de indruk, ook ten opzichte van de DB11 en de stap die sinds die auto is gemaakt’, vertelt Verstappen. Waarom hij fan is van de DBS Superleggera? ‘Hij heeft een mooi geluid, hij rijdt beter – ook over hobbels – en hij stuurt heel goed in, zonder dat hij uitbreekt. En je hebt meer gevoel van het stuur naar de weg. Ik kan veel meer m’n input kwijt en wat ik wil. Dat is wel belangrijk’, aldus de Red Bull-coureur.

Aston Martin Valkyrie (minimaal 2.800.000 euro)

Voor de Valkyrie hoeft Max zijn Superleggera niet in te leveren. Deze auto krijgt hij van Red Bull Racing voor zijn uitmuntende prestaties voor het team. In Nederland zullen we ‘m niet veel zien, want de auto gaat naar Monaco. Verstappen is enthousiast over de hypercar: ‘Het is ongelooflijk dat zoiets op de weg mag. Het wordt wel een heel dikke auto. Het is meer een spaceshuttle – een spaceshuttle met wielen. En hij ziet er enorm mooi uit.’ Wanneer Max Verstappen zijn Valkyrie krijgt, kan hij nog niet zeggen. ‘Ze zijn nu nog altijd heel druk bezig met testen, ik mag niet te veel zeggen over wanneer hij komt.’ Er staat dus nog geen kruisje in de agenda. ‘We zien het wel’, sluit Max nuchter af. Oh, en weet je al hoe je de F1-auto van Max Verstappen herkent dit jaar?

Reacties

  • Jaap heeft op 27 februari 2019 geschreven:

    Die Valkyrie lijkt wel op een kikker. Als Max verstandig is verhuist hij z.s.m. naar Ferrari, daar maken ze wel mooie hypercars zoals de La Ferrari

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)