Als F1-coureur kun je rekenen op leuke cadeautjes. Filipe Massa mocht bijvoorbeeld de F1-auto van Williams houden toen hij in 2016 met pensioen ging, zelfs al keerde hij in 2017 weer terug. Het scheelt dat dat geen auto is waarvan andere teams snel zullen proberen om de techniek te jatten, gokken we. En sinds dit weekend gaat het sensationele nieuws rond dat Max Verstappen een ‘peperdure’ auto cadeau heeft gekregen van zijn F1-team. Alexander Albon zou dezelfde Aston Martin DB11 AMR in een andere kleur hebben gekregen.

De bron van het nieuws is een Instagram-post van Aston Martin Monaco van zo’n drie weken terug. En het klopt inderdaad dat Verstappen de komende tijd zijn boodschapjes mag doen in de DB11 AMR. Maar we gokken dat de auto geen cadeautje is van Red Bull, zie het meer als een tijdelijke leaseauto. De Limburger rijdt namelijk het hele jaar door in Aston Martins en wisselt ze om de zoveel tijd af. Hiervoor had hij een Vantage en een DBS Superleggera. De DB11 AMR is waarschijnlijk zijn nieuwste tijdelijke auto van de zaak. We hebben het voor de zekerheid nog even nagevraagd bij de dealer in kwestie

De komende tijd zal Max Verstappen rijden in de Aston Martin DB11 AMR, om hem daarna weer in te wisselen voor een andere Aston Martin. Aan het einde van dit seizoen vertrekt het Engelse sportautomerk als titelsponsor bij Red Bull, dus dan moet Verstappen waarschijnlijk voor de laatste keer zijn auto inleveren. Wel staat hij nog in de wachtrij om de Aston Martin Valkyrie te ontvangen – dat is wel een privéauto. De grote vraag is of de Nederlandse coureur volgend jaar in een Honda Civic of in een NSX moet rijden.

De Aston Martin DB11 AMR

De Aston Martin DB11 AMR verving twee jaar geleden de uitgaande DB11 V12. Het vermogen van de twaalfcilinder groeide van 600 naar 630 pk. Het koppel van 700 Nm bleef gelijk en de 0-100-tijd slonk met 0,2 seconden naar 3,7 seconden. Snel, maar wel een kleine stap omlaag ten opzichte van Verstappen vorige auto, de Aston Martin DBS Superleggera. De V12 produceert in dit model 725 pk en 900 Nm. Maar ach, mocht Verstappen de behoefte hebben, dan kan hij nog altijd in zijn Porsche 911 GT2 RS stappen.

De Instagram-post met Verstappen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monaco Luxury – Aston Martin (@astonmartinmonaco) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)