Sinds deze auto als Bondcar te zien was in Casino Royale hebben veel mensen er reikhalzend naar uitgekeken. Maar eindelijk is het dan zover. Deze week maakt de auto in het Amerikaanse Pebble Beach zijn officiële debuut. We hebben het over de Aston Martin DBS Coupé.

Nu weten we heus wel dat we hier te maken hebben met een opgevoerde versie van de DB9, maar een bericht over een willekeurige Aston Martin is altijd nog leuker dan een bericht over een nieuwe Mazda of Volkswagen. En daarom vertellen we met blijdschap in ons hart dat de DBS beschikt over dezelfde 6,0 liter V12 als de DB9, maar dat deze dankzij een aantal kleine modificaties een vermogen levert van 510 pk. En een koppel van 570 Nm, dat via een handgeschakelde zesversnellingsbak op de achterwielen wordt overgebracht. Voor deze Brit geen halfzachte automaat.

En dan moeten we ook nog even vertellen dat de DBS dankzij een dieet van carbonfiber ongeveer 65 kilo minder weegt dan zijn veel te zware broer. Je kunt dus op je klompen aanvoelen dat de prestaties van de DBS er mogen zijn. En inderdaad, een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,3 seconden en een topsnelheid van 302 km/u zijn cijfers waarmee je thuis kunt komen.

In Duitsland of op het circuit moet je dat soort prestaties ook in alle redelijkheid kunnen halen, want Aston Martin heeft zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat de DBS ook daadwerkelijk op de weg blijft. Keramische remschijven zijn bijvoorbeeld standaard, evenals adaptieve schokdempers en uitzonderlijk brede Pirelli’s. Of zullen we toch maar een nieuwe Golf BlueMotion nemen?

Reacties