Dames en heren, aanschouw de nieuwe Aston Martin DBS Superleggera. Een relatief milde onthulling in vergelijking met zijn voorganger. Want voordat de vorige Aston Martin DBS bij de dealers stond, had James Bond hem in Casino Royale al op z’n dak gelegd.

Nog nooit zag je zo’n grote waffel op een Aston Martin. De DBS Superleggera gebruikt de enorme grille om de 5,2-liter biturbo V12 van lucht te voorzien, die nu 725 pk (715 bhp) en 900 Nm produceert. De vraag is nu: waar ga je de kentekenplaat laten? Anderzijds: een nummerbord knal in het midden van de grille kan wellicht het oppervlakte breken en de proporties wat beter maken.

Hoe snel is de Aston Martin DBS Superleggera?

Andere luchtstromen helpen tot wel 180 kilo downforce te genereren; een recordje voor Aston. Een achttrapsautomaat helpt de Aston Martin DBS Superleggera in 3,4 seconden naar de 96 km/u te schieten. Van 0 naar 160 km/u duurt 6,4 seconden en de DBS blijft doorstomen tot boven de 300 km/u.

De DBS Superleggera weegt 72 kilo minder dan de DB11 dankzij een koolstofvezelrijk dieet. Laat ‘m alsnog maar even niet op schoot zitten, want de Superleggera weegt alsnog ruim 1.700 kilo. Ter inspiratie voor het interieur leende Aston Martin de schoenen van een bekende voetballer. Zonder belastingen kost de Aston Martin DBS Superleggera vermoedelijk rond de 250.000 euro.

Advertentie

Reacties

  • trixie heeft op 27 juni 2018 geschreven:

    het is weer een fraai kunstwerk, Mij hoor je niet klagen als er zo een op mijn oprijpad staat, maar toch krijg ik niet het weeë gevoel in de maag dat ik kreeg bij vorige modellen.

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 26 juni 2018 geschreven:

    Stoer

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie