Al twee decennia stoeit Aston Martin met de vraag: wat gaan we doen met Lagonda? In 2009 verschijnt de Lagonda die je hierboven ziet. Negen jaar later komt de Lagonda Vision Concept en weer een jaar later de Lagonda All-Terrain Concept. Alle drie de auto’s zijn nooit als productiemodel verschenen. Toch kun je nu de crossover-achtige Aston Martin Lagonda uit 2009 kopen.

Tijdens de autoshow van Genève vierde Aston de honderdjarige verjaardag van de merknaam Lagonda met de bovenstaande conceptauto. In 2012 zou de productie beginnen. Nu weten we dat de zogenoemde ‘LUV’ (Luxury Utility Vehicle) nooit in de showrooms zou verschijnen. Het enige exemplaar dat bestaat, ging naar een verzamelaar.

Specificaties van de Aston Martin Lagonda LUV

Aston Martin pakte een Mercedes GL-klasse en boetseerde er een metalen koets op. De carrosserie bestaat uit één deel en heeft dus geen losse bumpers. Behalve dat een deukje in de bumper dus snel gemaakt is, kun je het onderdeel niet even demonteren om te repareren. Niet dat er überhaupt vervagingsdelen zijn voor deze auto. Zorg dus maar dat je geen schade rijdt.

De cabine beschreven we in 2009 als ‘een indrukwekkende mix aan leer en zachte vloermatten die niet zou misstaan in een Rolls’. Aston Martin legde zijn eigen 5,9-liter V12 uit de DBS en DB9 in de LUV. Over het vermogen verklapte Aston niets, maar hou rekening met ongeveer 500 pk. Via een automaat met zes versnellingen gaat het vermogen naar alle wielen.

Een diesel stond ook op de planning

De conceptauto staat op 22-inch vijfspaaks wielen en heeft koolstof-keramische remmen. Het idee was om naast de V12 ook een hybride versie, een versie met een dieselmotor en eentje op biobrandstof te bouwen. De Lagonda zou trouwens niet naar Europa komen, maar naar groeimarkten als India, China en Zuid-Amerika.

Mocht je de veiling bij Collecting Cars winnen, dan moet je de auto nog eerst even laten keuren, want de auto mag momenteel niet de openbare weg op. Maar nogmaals: dat wil je misschien ook niet vanwege de kwetsbaarheid. Op de teller staat momenteel nog nul kilometer. De veiling loopt tot zondag 12 november en het hoogste bod is nu 12.750 pond (omgerekend ongeveer 11.000 euro).

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)