De specificaties van de Aston Martin Valkyrie zijn bekend. Dit liefdeskind van Aston Martin en Red Bull is lichter dan een Mazda MX-5 en heeft meer vermogen dan een LaFerrari. Hij ziet er ook nog eens geweldig uit. We zijn ook niet anders gewend van Aston. Helaas zijn niet alle concepten van Aston Martin in productie genomen. Daarom zijn dit de 7 mooiste Aston Martin hersenspinsels.

07. Aston Martin CC100

Er bestaan er slechts twee van en ze werden gebouwd om het honderdjarige bestaan te vieren. De CC100 werd onthuld tijdens de 24 uur van Le Mans in 2013. Niet zonder reden, want het ontwerp is gebaseerd op DBR1. De auto die de 1.000 kilometer en 24 uur van Le Mans won in 1959. De power komt van de welbekende V12 en een zestraps handbak.

06. Aston Martin Bulldog

Het zou zomaar een grondvoertuig uit The Jetsons kunnen zijn, klassiek en futuristisch. Project K.901 – dat beter bekend stond als de Bulldog – was een show off naar aanleiding van de destijds nieuwe knutselplek Newport Pagnell. Ontworpen door dezelfde meneer die de DBS en Lagonda tekende. De Bulldog had 5,3-liter V8 met een paar Garett-turbo’s erop geschroefd. Het resultaat was een 710 pk sterke machine, die een theoretische topsnelheid zou hebben van 380 km/u. Dat is nu zelfs nog indrukwekkend. Helaas werd de Bulldog nooit in productie genomen.

05. Aston Martin DB10

Magnificent, isnt she? We konden alleen maar stom meeknikken toen de schuifdeuren in het lab van Q de Aston Martin DB10 onthulden. Speciaal voor de 24ste Bond-film werd deze van origine V8 Vantage omgetoverd in dit prachtige meesterwerk. Onbetaalbaar en niet te krijgen voor gewone stervelingen.

04. Bertone Jet 2+2

Technisch gezien geen concept. Maar even checken… Nee, daar trekken we ons nog steeds niets van aan. Een Aston Martin Rapide, maar dan herontworpen door de Italiaanse koetsbouwer Bertone. Wederom een eerbetoon aan het honderdjarig bestaan van de autofabrikant. Een cadeautje van een oude vriend, zou je het kunnen noemen. Er bestaat er maar eentje.

03. Aston Martin Vanquish Zagato

Al sinds de jaren ’60 werkt het Italiaanse designhuis samen met Aston Martin, hun laatste creatie is de Vanquish Zagato. Deze prachtige auto begon als een concept, maar uiteindelijk worden er 99 gemaakt. Nadat er tijdens de onthulling op Villa d’Este Concours d’Elegance lyrisch werd gereageerd. 600 pk en onbetaalbaar.

02. Aston Martin DP-100

Ontworpen voor de PlayStation 3 game Gran Turismo 6. De auto zou in theorie een 810 pk sterke V12 moeten hebben. Er werd zelfs een model op ware grootte gepresenteerd op Goodwood, een paar jaar geleden. Goed genoeg voor ons.

01. Aston Martin V12 Zagato

En wederom komt het Italiaanse designhuis Zagato om de hoek kijken. De Aston Martin V12 Zagato begon ook als een concept, maar ook hier waren de reacties weer louter positief. De auto verscheen vervolgens op een aantal autoshows en was aanwezig op de 24 uur van de Nürburgring. In totaal vonden 150 V12 Zagato’s een thuis, iedere auto kostte 2.000 manuren om te fabriceren.

00. Aston Martin One-77

Uiteraard verdient de Aston Martin One-77 een eervolle vermelding in dit lijstje, ook al is het geen concept. Een bijzonder vormgegeven auto, die toch nog steeds de Aston Martin flair en bezieling kent. Prachtige V12 onder de kap, een carbon fiber kern en aluminium koets. Prachtig. Check ook de de 13 wildste creaties van Lamborghini

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)