Als je van deze raceauto geen warm gevoel vanbinnen krijgt, dan ben je geen echte autoliefhebber. Want zeg nu zelf: dit is toch een verschrikkelijk gave auto?

Dit is – zoals je waarschijnlijk al hebt gezien – de Aston Martin DBR9 die dit jaar de titel mag verdedigen tijdens de 24 Uren van Le Mans. Vorig jaar won Aston namelijk in de GT1-klasse en die titel laten de Engelsen zich niet zo gemakkelijk afpakken.

Maar wat is nu het bijzondere aan deze DBR9? Nou, kijk eens goed… Zie je die kleuren? Dat zijn de legendarische kleuren van Gulf, een oliemaatschappij die een warme band heeft met autosport in het algemeen. Al in 1968 sponsorde de firma een winnende raceauto. Dit is nu exact veertig jaar geleden en daarom geeft Gulf z’n jubileum een gouden tintje door twee Aston Martins te sponsoren. Deze twee racers hebben overigens het startnummer 007 en 009, en dat is weer een ode aan James Bond die in z’n films regelmatig met een Aston Martin rijdt. Maar goed, genoeg prietpraat: geniet liever even van de foto’s en geef hier even je mening over deze schitterende raceauto. Of vind je ‘m niet mooi?

Tot slot: in het weekend van 14 juni zal de 24 Uur van Le Mans plaatsvinden, een belangrijke datum die je zeker in je agenda moet zetten.

Reacties