Het dak amputeren klinkt als een gekke zet voor een auto die is ontstaan uit een obsessie voor aerodynamica, maar toch is dat precies wat Aston Martin heeft gedaan. De Aston Martin Valkyrie Spider zou meer hoofdruimte bieden (of eigenlijk: oneindig veel) en volgens het merk zou de Spider het F1-gevoel versterken. Met een oorverdovende 6,5-liter V12 die tot 11.100 tpm spint, is dit eigenlijk wel de versie die je wilt hebben. De radio kan uit blijven.

Aston Martin plaatst een uitneembaar koolstofvezel dak. In dit dak zitten polycarbonaat ramen voor een beetje extra licht in de cabine. De gullwing-deuren verdwijnen: de Aston Martin Valkyrie Spider krijgt vlinderdeuren die ook naar omhoog openen. Aston Martin bouwt 85 exemplaren van de Spider. Deze komen naast de 150 normale Valkyries en naast de 40 circuitspeciaaltjes. Volgend jaar zou de levering dan echt moeten beginnen.

Specificaties Aston Martin Valkyrie Spider

De specificaties zijn gelijk aan die van de normale Valkyrie. De V12 levert op zichzelf net iets meer dan 1.000 pk. Het Kroatische Rimac, bekend van de Nevera, voorzag in een elektromotor die nog eens 160 pk en 280 Nm levert. Het totale vermogen is 1.155 pk bij 10.500 tpm en 900 Nm bij 6.000 tpm. Zonder dak haalt ie 330 km/u en met het dak erop is de top zelfs 350 km/u. De Spider zou slechts marginaal zwaarder zijn dan de dichte Valkyrie.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie