Een nieuwe coupé van Audi is natuurlijk koren op de molen van elke zichzelf respecterende tuner. In dit geval is het Duitse Abt haantje de voorste. De A5 kreeg een volledige bodykit, een wat stugger onderstel, andere velgen en ook wat meer vermogen.

Die extra pk’s blijven vooralsnog alleen beperkt tot de 3,0 liter TDI-motor die Audi voor de A5 levert. Door wat aan het motormanagement te prutsen, heeft Abt het vermogen opgeschroefd van 240 tot 275 pk. En met een turbolader kun je daar nog eens 30 pk aan toevoegen. Abt heeft ook plannen om in de nabije toekomst de andere motoren van de A5 aan te pakken.

Ongetwijfeld krijgen die andere versies hetzelfde onderstel als dit exemplaar. Om het rijgedrag nog wat sportiever te maken zijn de veren verlaagd, en bovendien iets stugger. Grotere remschijven geven extra remkracht. Uiterlijk is de A5 van Abt te herkennen aan 20 inch velgen, luchtinlaten bij de voorwielen en een hele reeks spoilers. En blijkbaar zijn ze bij Abt dol op wit, want in navolging van de TT Roadster kreeg ook de A5 een witte jas, met een donkere baan over het midden. Het is maar wat je mooi vindt…

Reacties