Waar de A8-bestuurder wellicht zijn neus ophaalt voor het plebs, doet de Audi A8 dat voor iedereen. Tenminste: iedereen die op snelheid de Audi A8 tegen de zijkant dreigt te rijden. Op deze manier beschermt de Audi A8 zijn inzittenden tegen letsel. Vanbuiten ziet het er indrukwekkend uit. Het heet Pre Sense Side, of zijkant-bots-systeem in goed Nederlands.

Als iemand met meer dan 25 km/u richting jouw deuren raast, wordt de carrosserie van de A8 aan de betreffende zijde automatisch binnen een halve seconde met maximaal 80 millimeter opgetild. De energie van de botsing komt dan terecht bij de versterkte zones van de Audi A8, zoals de dorpels en de vloerstructuur.

Het resultaat van het veiligheidssysteem? Jij voelt, volgens Audi, tot wel 50 procent minder van de aanrijding. Nu hebben wij nog nooit een botsing vanaf de zijkant meegemaakt in een Audi, maar de cijfertjes klinken in ieder geval goed. Het Pre Sense-systeem is al leverbaar sinds het debuut van de A8 – we wilden je deze video niet onthouden.

De Audi A8 tilt zijn dorpel op bij een aanrijding

Reacties

 • Chris heeft op 31 mei 2020 geschreven:

  Waarom gaat het raam omhoog? Op moment van impact was het raam waarschijnlijk kapot gegaan, dan had het beter ín de deur kunnen zitten toch?

  • Jasper heeft op 1 juni 2020 geschreven:

   Misschien voor gevaar van buitenaf na de botsing. Vuur/gassen/vloeistoffen. Ik vond het ook vreemd toen ik het zag maar er zal vast wel een gedachte achter zitten.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)