Audi haalt het dak van de R8 V10 plus en zie daar: de Audi R8 Spyder V10 plus is geboren. Dit nieuwe type R8 is dus geen baanbrekend model, maar dat betekent niet dat we hem niet willen. Zoals Stephan Winkelmann (baas van Audi Sport) het zelf zegt: ‘Hiermee is de R8-lijn compleet.’

Wat voor motor ligt er in de Audi R8 Spyder V10 plus?

De vorige R8 Spyder was al geen slome duikelaar met zijn 540 pk. De nieuwe Audi R8 Spyder V10 plus doet daar echter nog een schepje bovenop en leent de motor uit de coupé-versie. Daardoor komt er nog eens 70 pk bij, wat het totaal op 610 pk brengt. Dat is genoeg om in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u te gaan. Mede mogelijk gemaakt door de vierwielaandrijving en de zeventraps S-tronic versnellingsbak.

De V10 die in het midden van de R8 Spyder ligt, maakt 8.700 toeren per minuut. Denk maar even na hoe dat klinkt en hoe je eruitziet als je daarin rijdt. Een 5,2-liter V10 met 8.700 tpm, een open dak en een opvallende, groene auto (op deze foto’s). Opvallen is nog nooit zo leuk geweest.

Als je ten minste 207.500 euro in je spaarpot hebt zitten, kun je nu je order plaatsen voor de Audi R8 Spyder V10 plus. Dan wordt je auto aan het einde van deze zomer nog geleverd. Bij Audi weten ze wel wat timing is. Beginnen met het leveren van een cabrio aan het einde van de zomer. Kun je in ieder geval niet meer verbranden. Dank je, Audi.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear