Er zit iets moois aan te komen uit de stallen van tuner Abt. De begunstigde is niemand minder dan Jon Olsson. De Red Bull-atleet noemt het project de Feniks, een mythisch wezen dat nieuw leven haalt uit de as van zijn voorganger.

Update: Het geluid van Jon Olssons Audi RS 6+ door Abt

A post shared by Jon Olsson (@jonolsson1) on

Niet te missen: dit is de spirituele opvolger van de Audi RS 6 DTM, die helaas tot as wederkeerde in Nederland. Jon Olsson en Abt plagen met slechts één foto, maar het is niet te missen: dit is, in de basis tenminste, een Audi RS 6+ van Abt.

Volgens Jon Olsson is het misschien wel de wildst klinkende auto ooit. De basiskleur is wit en over de motorkap kruipt een stukje lichtgrijze camouflage. De wielen zien er zeer kunstig uit met een bijzondere zwart-witte buitenrand. Ze hebben iets weg van AMG-velgen.

De RS 6+ van Abt heeft 705 pk, 100 pk meer dan de standaard RS 6 Performance. Maar we durven niet uit te sluiten dat dit exemplaar daar nog een schep bovenop doet. Meer foto’s worden nu door Photoshop getrokken. We hebben in de galerij foto’s geplaatst van de smakelijke Audi RS 6+ in het rood.

Bij Absolute Motors in Nederland staat overigens op dit moment zijn G-klasse. Hij zaagde het dak van zijn knotsgekke G-klasse en we kunnen ons zo voorstellen dat je ook een auto wilt mét een permanent dak.

Update 15:50 uur

Er kan nu geen twijfel meer over bestaan: het is een Audi RS 6+. Blijkbaar is de andere helft van de Audi zwart. En heeft de RS 6+ géén dakkoffer! En is het jullie opgevallen dat er Michelin-letters op een Continental-band staan?

A post shared by Jon Olsson (@jonolsson1) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)