Hoewel tuner Abt zelf verwarring schept door de bedrijfsnaam in hoofdletters te schrijven, is de naam van de befaamde Volkswagen-tuner geen afkorting. Het bedrijf werd 125 jaar geleden opgericht door meneer Johann Abt en wordt momenteel gerund door achterkleinzoon Hans-Jürgen Abt. Om die 125 jaar te vieren, bouwen ze 64 exemplaren van de Audi RS 6 om, naar de leeftijd die de oprichter bereikte. Ze noemen het de Johann Abt Signature Edition. Uiteraard reden er in 1896 nog geen opgepepte Audi’s en Volkswagens met 20-inch velgen. Het bedrijf begon als ijzersmid en pas in 1967 zou de kleinzoon van de oprichter aan tuning van auto’s beginnen. Het begon met modellen van Abarth en pas in 1978 zette Abt de stap naar Volkswagens. In 1991 zou het bedrijf officieel overgaan naar de huidige naam: Abt Sportsline GmbH. Op dat moment zit Abt ook nog veel in de motorsport, met name in de DTM.

Audi RS 6 Johann Abt

Terug naar 2021. De Johann Abt Signature Edition is de opvolger van de inmiddels uitverkochte Audi RS 6-R, waarvan het bedrijf 125 exemplaren bouwde. De specificaties zijn nog wat indrukwekkender: de 4.0 V8 produceert geen 600 pk, maar 800 pk. Het koppel groeit naar 980 Nm. De 0-100-tijd is nu een kleine 2,91 seconden, met een top van 330 km/u. In slechts 28,35 seconden schiet hij naar 300 km/u. De uitverkochte RS 6-R produceert 740 pk.

Een nieuwe app

Abt ontwikkelde de bodykit voor de Johann Abt Signature Edition in de windtunnel en gebruikte rood koolstofvezel voor een bijzondere uitstraling. Of we het mooi vinden, hangt een beetje af van de lichtval. De nieuwe 22-inch wielen zijn per stuk 3,5 kilo lichter dan de originele wielen. Uiteraard is er een pittig uitlaatsysteem gemonteerd voor de nodige akoestische ondersteuning. Daarnaast is er een nieuwe app ontwikkeld waarin je motorgegevens kunt zien.

Stukjes aambeeld

Abt neemt het interieur ook grondig onder handen. De deuren krijgen een gelikt stikseltje en door het volledige interieur heen verschijnen badges met de handtekening van Johann. Een tof element vind je op de middenconsole. Elke auto krijgt een stukje van het eerste aambeeld van Abt, uit 1896. De prijzen voor de Johann Abt Signature Editions zijn nog onbekend.

Reacties

  • mick heeft op 10 juni 2021 geschreven:

    mick

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)