Na vertraging door vervelende onvoorziene omstandigheden (bosbranden) vindt dit weekend de negentigste Pikes Peak International Hillclimb plaats in Colorado, VS. En Audi is hiervoor iets aan het bekokstoven…

Bovenstaande foto werd onlangs gepubliceerd op de Facebook-pagina van het merk, met de tekst: ‘Om eer te betuigen aan ons recordbrekende verleden hebben we een verrassing voor jullie in petto.’

Wat bedoelen ze hier precies mee? We hebben de deelnemerslijst van Pikes Peak er maar even bij gepakt, en geconstateerd dat er slechts vijf Audi’s op staan: een Quattro uit 1983 met groentje David Hackl aan het stuur, twee A4’s uit 2001, een Quattro Coupé uit 1991 en een S4 uit 2000. Jij ziet net zo goed als wij dat hier geen RS5’s tussen staan.

Dus wat zou Audi van plan zijn? Natuurlijk houden woordvoerders van het merk de lippen stijf op elkaar, dus het enige wat we als mogelijke hint zouden kunnen opvatten, is het feit dat Walter Röhrl dit jaar helaas niet deelneemt aan de race. Zal hij in plaats daarvan een stunt uithalen met deze RS5? Het is per slot van rekening precies 25 jaar geleden dat hij in een allesverschroeiende tijd van 10 minuten en 41 seconden zijn Audi S1 naar de top van de berg reed, grotendeels driftend.

Of zou het een speciale uitvoering van een straat-RS5 kunnen zijn? Wie het weet, mag het zeggen. Kijk ondertussen even naar het filmpje hieronder om Röhrl met op Pikes Peak in actie te zien. Lekkerrr.

 

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie