De tuners van het Duitse Abt Sportsline zijn dol op de Audi TT. Na zich eerder al te hebben uitgeleefd op de TT-Sport en de TT-R is nu de TT Roadster aan de beurt. Die is versierd met een bodykit en heeft ook onder de motorkap dikkere spierbundels gekregen.

Om met het laatste te beginnen: Abt heeft de TT Roadster nieuwe bumpers en zijskirts gegeven, terwijl een forse achterspoiler niet alleen maar is bedoeld om de auto stoerder te maken. Nee, die spoiler moet zorgen voor meer downforce.

En dat is misschien ook wel nodig, want het vermogen van de 3,2 liter V6 is door de tuners opgetrokken van 250 pk naar 355 pk. De winst is hoofdzakelijk te danken aan de toevoeging van een turbolader. Ook de kleinere 2.0 liter TFSI motor is door Abt onder handen genomen, en levert nu 300 pk in plaats van 240 pk. Om al dat geweld aan te kunnen, zijn ook de wielophanging en het remsysteem aangepast.

Zoals gezegd, al eerder presenteerde Abt een extra potige versie van de TT-R Coupé. Deze heeft dezelfde 3,2 liter V6 in het vooronder, met eveneens een vermogen van 355 pk. Daamre snoept deze TT-R bijna een volle seconde af van de tijd die nodig is om naar 100 km/u te accelereren. Volgens Abt doet de TT-R dat nu in 5,1 seconden. Wij vonden vooral de two-tone lak erg geslaagd.

Reacties