Voor 1,15 miljoen euro verkoopt Brabham je een BT62 met 710 pk. Voor 165.000 euro bouwen ze hem zo om dat hij legaal de weg op mag. Dan mag je hem trouwens BT62R noemen. En voor nog eens 210.000 euro krijg je een bijpassend audiosysteem voor thuis. De Australische autobouwer gaat een partnerschap aan met Kyron Audio, een verkoper van nogal dure speakertjes. In feite komt het erop neer dat Kyron nu plakkertjes van Brabham op hun speakers mag plakken.

Wat de systemen van Kyron zo bijzonder maakt, is het ontbreken van een klankkast. Dit geeft ze een bijzonder uiterlijk, waar mensen blijkbaar grof voor willen betalen. De Phoenix is de mooiste set die ze hebben. Voor 210.000 euro (zonder belastingen) krijg je acht keer 700-watt versterkers en twee 1.500-watt subwoofers. En wij vonden de spulletjes van Bowers & Wilkins al aan de prijzige kant. Het enige wat volgens Brabham in de buurt komt, is als de artiest in je woonkamer staat op te treden.

Wat is de Brabham BT62 ook alweer?

De Brabham BT62 is een 710 pk sterke, en slechts 972 kilo wegende supercar die zijn wielen stevig in de Formule 1 verankerd weet. Want Brabham was nogal een naam in die tak van sport, met name in de jaren ’60, ’70 en ’80. Deze BT62 is eigenlijk vooral bedoeld om voldoende inkomsten te genereren om een terugkeer naar de 24 Uur van Le Mans te kunnen financieren. Maar ja, als je er niet eens mee naar je lokale Cars & Coffee kunt…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)