Brabham gaat meedoen aan Le Mans. Enkele dagen nadat ze aankondigden een straatlegaal pakket te maken voor de BT62 hypercar, maken ze nu aan de andere kant van het spectrum bekend dat ze mee gaan dingen voor een overwinning in de GTE-klasse.

Je hoeft geen motorsporthistoricus te zijn om te snappen dat dit een speciale gebeurtenis is. Oprichter Jack Brabham en zijn zonen Geoff en David hebben allemaal meegedaan de 24 uursrace. Waarbij David in 1993 en 2009 de overwinning wist te pakken.

David is nu ook zowel de directeur van Brabham Automotive als de belangrijkste testcoureur. ‘Ik ben al jaren bezig om de naam Brabham terug te brengen naar Le Mans’, vertelt hij. ‘Dat begint nu met het plan om lang verbonden te zijn aan het racen.’

‘We kijken ernaar uit om de BT62 en verdere producten te ontwikkelen, terwijl we een raceteam van wereldklasse bouwen. Dit doen we met behulp van het beste ingenieur- en productietalent dat we in de business hebben.’

Wanneer gaat de Brabham BT62 meedoen aan Le Mans?

Brabham mikt op een rentree in de sport in 2021 of 2022. We moeten dus nog even geduld hebben. Maar het goede nieuws is dat je onderdeel kunt zijn van het testprogramma als je een BT62 hebt. En als je echt heel goed bent, kun je zelfs een amateurracer worden. Dat verzacht misschien een beetje het prijskaartje van 1,2 miljoen pond.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie