Met gepaste trots maakte MG bekend dat zowel de Cyberster als de MG 4 XPower te zien zullen zijn tijdens het Goodwood Festival of Speed. Het inmiddels Chinese merk zal minder trots zijn op de Britse dealer die alvast de specificaties van de MG 4 XPower delen. Het Engelse Car Magazine dook aanbiedingen van de hete hatchback op.

Zo’n beetje alle details van het nieuwe model liggen nu op straat. Het enige dat nog mist, zijn officiële foto’s van de XPower [de foto hierboven is de conceptversie van de gewone MG 4]. Een dealer gebruikt voor nu een versie met groene lak. Deze auto lijkt de MG Mulan Triumph Edition te zijn: een hetere versie van de MG 4 voor de Chinese markt. Het lijkt erop dat die auto straks in Europa wordt aangekondigd als de MG 4 XPower.

Specificaties van de MG 4 XPower

Zo komen de 0-100-tijden van de Mulan en gelekte XPower al overeen met 3,8 seconden. Daarmee accelereert hij even snel als een Audi RS3 Limousine. De standaard MG 4 gaat trouwens in 7,7 seconden naar 100 km/u. Vergeleken met de tot nu toe sterkste MG 4 wordt het vermogen meer dan verdubbeld – 204 pk naar 436 pk. Dat vermogen gaat nu naar alle vier de wielen in plaats van alleen naar achteren.

De actieradius is wel een stuk kleiner dan die van het standaard model. De XPower komt 385 kilometer, de gewone MG 4 maximaal 435 kilometer met dezelfde 64-kWh batterij. Volgens de Britse dealer die de MG 4 XPower aanbiedt, kost hij 36.496 Britse pond, omgerekend zo’n 42.000 euro. De prijzen van de huidige modellen variëren in Nederland tussen 32.385 euro en 37.795 euro.

Advertentie

Reacties

 • Giorgio heeft op 23 juni 2023 geschreven:

  Blijft een gare bak

  Reageer
 • Kees heeft op 23 juni 2023 geschreven:

  Ik koop principieel geen Chinese technologie. Dit dus ook niet.

  Reageer
 • Bah heeft op 23 juni 2023 geschreven:

  Laat die troep maar in China.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie