De Duitse fabrikant gaat serieus werk maken van autonoom rijdende BMW’s, de verwachting is dat de eerste modellen in 2021 zichzelf uit de showroom rijden. BMW heeft namelijk de handen ineen geslagen met Intel en Mobileye. BMW haalt inspiratie uit de Vision Next 100, daar worden we nog steeds een beetje misselijk van. Gelukkig kun je de auto bevelen om de hoek te parkeren.

Iedereen doet autonoom

Het nieuws mag geen verrassing heten, aangezien elk groot autobedrijf tegenwoordig met deze nieuwe trend bezig is. General Motors kocht onlangs de in Silicon Valley gelegen start-up Cruise Automation, hiervoor legde het bedrijf een miljardje neer. Ook Toyota gaat zich in de markt mengen, dat investeerde recentelijk ook al een miljardje in kunstmatige intelligentie.

Over vijf jaar komt in elk geval BMW op de markt met hun versie. Met één druk op de knop moet je rustig achterover kunnen leunen. De auto’s zullen wel een stuur en pedalen krijgen, mocht je de behoefte hebben om zelf te sturen. Het grappige is dat BMW dit zelf naar buiten brengt als: ‘een compleet vernieuwde rijervaring’.

 

”Met deze technologische stap voorwaarts bieden wij onze klanten een rijervaring van een veel hoger niveau, terwijl we ondertussen nieuwe concepten van hoogwaardige mobiliteit presenteren.

In slechts vijf jaar tijd zal het autonoom rijden geactiveerd kunnen worden met een simpele druk op de knop.”

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear