Eerder zagen we alleen wat beelden in een stoffige loods, maar nu zijn de auto’s uit de schuurvondst in Dordrecht allemaal los gefotografeerd. Deze maand worden de auto’s geveild. Je kunt op de website van Classic Car Auctions alvast wat rondneuzen alsof je in de kringloopwinkel van je dromen loopt. Binnenkort kan dat ook in het echt.

De collectie die jarenlang van ene meneer Palmen was, is op 27, 28 en 29 mei te bezichtigen op het adres Einsteinstraat 10 in Dordrecht. Kaartjes voor de bezichtigingen kosten 55 euro plus één euro administratiekosten. Voor twee personen betaal je 81 euro. Voor het bieden op de auto’s zul je nog even geduld moeten hebben.

Duurste auto uit de schuurvondst in Dordrecht

Bieden kan vanaf 19 mei. De veiling sluit officieel op 5 juni, maar er zijn een aantal kavels waarbij de veiling doorloopt tot 7 juni. Mocht je dan het hoogste bod hebben, dan wil dat niet zeggen dat je meteen de auto mee naar huis kunt nemen. De verkoper (Gallery Aaldering in dit geval) mag na de veiling bepalen of de auto wel of niet wordt gegund.

Auto's uit de schuurvondst in Dordrecht Lancia Aerelia B24 Spider America

Deze Lancia Aurelia B24 Spider America moet flink wat opleveren | Foto: © Classic Car Auctions

Het veilinghuis verwacht hoge bedragen te vangen voor een aantal auto’s. De duurste auto moet naar schatting 875.000 euro ophalen. De auto in kwestie is een Lancia Aurelia B24 Spider America die je helemaal onderaan als eerste ziet in de galerij. We vergeven je het als deze auto een onbekende voor je was.

Ooit van een Bond Equipe GT gehoord? | Foto: © Classic Car Auctions

Er zijn wat auto’s die je waarschijnlijk wel kent. Neem de Alfa Romeo Guilietta Sprint Speciale uit eind jaren vijftig, maar ook een Alfa Romeo GTV uit 1984. Ook zijn er genoeg oude Volvo’s, Chevrolets en oude Engelse merken zoals MG of Austin. Maar heb je weleens van een Bond Equipe GT gehoord? Of een Villard Type 27 met drie wielen?

Een Villard, wie kent hem niet? | Foto: © Classic Car Auctions

De auto met de meeste levenservaring is de Singer 10. Het interieur ervan zie je hieronder. Deze Singer heeft overigens niets te maken met Singer Design dat graag aan oude 911’jes werkt. Nee, deze auto stamt uit 1912, zeg maar de prehistorie van de auto-industrie. Er ligt een viercilinder motortje in dat 10 pk produceert. Of dat in ieder geval ooit deed. De topsnelheid lag op 60 km/u. De jongste auto is trouwens een Opel Movano uit 2006.

Waar zat ook al weer het draadloze laadpunt voor mijn smartphone? | Foto: © Classic Car Auctions

Ook kun je bieden op de inhoud van de werkplaats van meneer Palmen. Het veilinghuis schat hier een maximale prijs van 200 euro in. We zijn de laatste partij die je moet geloven op het gebied van financiën, maar wellicht dat hier een grote schat tussen ligt. Je weet maar nooit wat de beste man verborg in zijn werkplaats. Bekijk hier alle auto’s uit de schuurvondst in Dordrecht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear