Dit is wat het alwetende internet over Zweden zegt: ‘In de winter daalt de temperatuur regelmatig tot minus 30 graden, soms zelfs lager. In het zuiden van Zweden wordt de grond bedekt met met sneeuw van december tot april, en in het het noorden valt de eerste sneeuw vaak al in oktober.’

Het is nu oktober

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het nu oktober is. Tevens de maand waarin BAC heeft aangekondigd dat het nu een officieel verkooppunt in Zweden heeft. Ja: een plek waar de BAC Mono, een voertuig met plek voor één persoon en zonder dak, ramen of verwarming, te koop is.

Zweden is daarmee het 35e land waar BAC officieel geïmporteerd wordt. Het land werd voorafgegaan door warmere plekken zoals de Verenigde Staten en Mexico. Het verkooppunt zal gemanaged worden door iemand die al twintig jaar een Porsche-dealerbedrijf heeft.

Het in Gotenburg gevestigde BAC Zweden bevindt zich in een pand ‘John’s Garage’ op de gevel. Je zou bijna denken dat het een of andere kleine plaatselijke sleutelaar is. John Larsson, baas van de toko, vertelt: ‘Ik ben verheugd dat ik BAC Zweden officieel mag vertegenwoordigen en mag voorzien in de vraag naar de verbazingwekkende Mono in deze regio.’

Met je BAC Mono in de sneeuw

Er is vraag naar? Yep. BAC organiseerde al jaarlijkse drift-ervaringen op de bevroren meren van Åre in het noorden van Zweden. Daarmee hebben ze een plaatselijke fanclub vergaard en het lijkt er nu op dat een aantal Zweden staan te popelen om zo’n speeltje van 540 kilo met dik 280 pk op de kop te tikken.

Voor de duidelijkheid: een speeltje zonder ook maar enige bescherming tegen de barre weersomstandigheden die een land als Zweden te bieden heeft. Dat kan maar één ding betekenen: deze auto is wel héél leuk om te hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear