Je was opzoek naar een nieuwe vierwieler waarmee je gewoon de komende jaren de stad mee in mag? Zie hier het antwoord op deze en alle andere vragen in de wereld. Jazeker, dit is een Batmobile-replica, een de stuntauto die gebaseerd is op de auto uit de Batman-film van 1989. Daarnaast is het ook gewoon een elektrisch voertuig om bijvoorbeeld boodschappen mee te doen.

De Batmobile op de foto’s is gebruikt tijdens de Batman-stuntshow in het pretpark Six Flags in New Jersey. Batmans auto wordt aangedreven door een 48V-elektromotortje, en helaas werkt de Harrier-jet motor niet. Boe! De vol-elektrische Batmobile heeft een topsnelheid va tussen de 40 en 50 km/u. Beetje scootmobiel-waarden, maar vooruit. Je kunt er wel met z’n drieën in, omdat er achter de twee stoelen nog een plekje is.

De prijs van deze Batmobile-replica?

Klinkt allemaal best grappig, de specs, totdat je de vraagprijs hoort: 1,5 miljoen dollar (pakweg 1,4 miljoen euro). Meer voor en Madman dan een Badman. De replica staat nu te koop bij Classic Auto Mall in de Verenigde Staten. Je kunt wel stellen dat zij denken een heel speciale auto in handen hebben met die prijs.

Daarnaast zijn er nog een paar probleempjes als je ‘m zou willen kopen, naast het feit dat je hem hierheen zou moeten halen. Ten eerste is hij gigantisch groot. Maar goed, dat zijn SUV’s ook en die worden als warme broodjes verkocht. Daarnaast is hij niet straatlegaal en zit er een werkende vlammenwerper in de uitlaat. Dat wordt dus ook lastig om hem door de keuring te krijgen, vermoeden we.

Toch is het belangrijkste probleem het feit dat deze Batmobile al even niet meer is opgeladen. Volgens de verkoper al niet meer ‘sinds 1993 ongeveer’. Dat hebben ze niet gedaan, omdat ‘we niet het risico wilden lopen op schade of brand’. Begrijpen we ook wel bij een auto van deze waarde. Maar eigenlijk heb je er dus geen … aan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)