Kun je je de Batmobile van Batman vs Superman nog herinneren? Kun je je überhaupt herinneren dat er een Batmobile in die film zat? We verklappen vast: hij zat er wel in, maar hij was bij verre na niet zo iconisch als de halve tank uit de reeks van Christopher Nolan. De zogenoemde Tumbler verscheen in drie films. Voor de nieuwste film, die simpelweg The Batman, heet, bedachten de makers een nieuwe Batmobile, die totaal anders is dan alles wat je tot nu toe zag.

Ben Affleck is uit zijn rol verheven en Robert Pattinson trekt nu het pak aan in de nieuwste reboot. De auto zegt wellicht iets over de richting die de regisseur en schrijver kiest voor The Batman. De nieuwe Batmobile is geen onmogelijke tank meer, maar een verbouwde musclecar met een fikse motor in het midden. Het lijkt allemaal wat meer richting het realistische en redelijke te bewegen, in plaats van het hyperbolische. Dat zou rijmen met de nadruk van de film, die meer zou liggen op het detectivewerk van de vleermuisman.

Maar wat is het precies? Het lijkt op een musclecar uit de jaren zeventig, maar dan met een V10-motor achterin. Ook heeft het wel iets weg van een baja of stadium truck. De remlichten van de auto branden, maar er zit niemand in. Zou de auto ondanks zijn retro-uiterlijk wel zelfstandig kunnen rijden? We gaan het zien in de film, of in de eerste trailer. The Batman staat gepland voor 25 juni 2021. Of het uitstellen van No Time to Die invloed heeft op de releasedatum van de film, is niet bekend.

Foto’s: Matt Reeves

Advertentie

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 8 maart 2020 geschreven:

    Plymouth Hemi Cuda misschien?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie